1 milyonluk kaybedenler kulübü

egitimmanset
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MEB, bu yıl 1 milyon 243 bin 801 öğrencinin LGS’ye katıldığını açıkladı. Bu 1.2 milyon öğrenciden sadece 174 bin 160’ı bir okula yerleşecek… %85’e ise daha bu yaşlarında “Başarısızsın” denilecek

Gerçek sorunlar görmek yerine her “Kuşa bak, kuşa bak” diyenlerin parmağını gösterdiği havaya kafamızı kaldırmayı seviyoruz. Bu seneki kuşumuz Liselere Geçiş Sınavı’ndaki (LGS) şaibe iddiaları ve matematik sorularının zorluğuydu. Peki bu seneki LGS’de görmekten kaçındığımız sorun neydi?

KONTENJAN KADARSIN

Millî Eğitim Bakanlığı, bu sene LGS’ye 1 milyon 243 bin 801 öğrencinin girdiğini açıkladı. Bu öğrencilerden sadece %15’i bir okula yerleşecek. Geri kalan %85’e ise hayat yolunun başında “Başarısız” damgası vurulacak. Bir öğrencinin başarı ya da başarısızlığı kontenjana bağlı.

HAYAT BOYU YIKIM

Herhangi bir öğrenci ağzıyla kuş tutsa kontenjan nedeniyle başarılı olamıyor. Böylece nitelikli öğrenci yetiştirmek için uygulanan Liselere Geçiş Sınavı, gençliğe daha yeni adımını atmış bir milyondan fazla öğrenciyi başarısız kılıyor. Bu başarısızlık psikolojik yıkıma dönerse hayatları boyunca devam edecek.



Bu Yazıya Tepki Ver