1 numaralı düşman Türkiye

politikamanset1
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Başbakan Irakli Garibashvili’nin ziyaretinin ardından Gürcistan medyasında yer alan bir makalede “Gürcü nüfusun önemli kısmı Türkiye’nin bir numaralı düşman olduğuna inanıyor” ifadesi yer aldı

Gürcistan Başbakanı Irakli Garibashvili, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın davetine icabetle, 1 Haziran’da Türkiye’ye resmî bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaretin ardından “intermedia.ge”de “Garibashvili’nin Türkiye ziyareti – Türkiye’nin onurlu misafirperverliği ne anlama gelmeli?” başlıklı makalede önemli tespit yapıldı. İşte makaleden satırbaşları:

“Türkiye, Gürcistan’ın bir numaralı ticaret ortağı ve her şeyin açık ve kesin olduğu tek komşudur. Bununla birlikte, Gürcistan’da nedenleri derin tarihsel geçmişe dayanan absürt Türk karşıtı duygular her zaman vardır. Türkofobinin özel bir tezahürü, nesnel nedenlerle birlikte yabancı düşmanlığından beslenen Namokhvan HES’e karşı protestoydu.

Türkiye, Transkafkasya bölgesinde Rusya’nın nihai yedeği olabilir. Bu, Gürcü yabancı düşmanlığı olmasaydı olurdu, çünkü Gürcü nüfusun önemli bir kısmı, Türkiye’nin bir numaralı düşman olduğuna inanıyor. Gürcistan siyaseti, seçim sonrası derin bir siyasi krize dalmış durumda, bu nedenle Gürcistan siyaset kurumundaki yeni gerçeklik, kamuoyunda bile analiz edilmedi.”

Türkiye medeni bir yabancı

Gürcü siyaseti, Rus etkisini dengelemek için Türkiye’ye yaklaşmak için hiçbir girişimde bulunmadı. Sebebi basit ve banal, Türkiye medeni bir yabancı ve Gürcü tarafı ticaretten başka bir bağlantı olasılığını hayal edemiyor.



Mükemmel bir dost olduğunu kanıtladı

Şovenist yabancı düşmanlığına sahip Gürcü siyasetinin Türkiye’yi inkâr etmesi son derece saçma. Türkiye, zor zamanlarda mükemmel bir dost olduğu kadar ekonomide de iyi bir ortak olduğunu kanıtladı ve İslam’ın Azerbaycan ile ilişkilerinde ana sermaye olacağını düşünmüyoruz!

Bu Yazıya Tepki Ver