Türkiye bu kadar kirlenmemişti

kılıcdaroglu
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, “Herkes gelişmelerden büyük kaygı duyuyor. Ne olacak bu memleketin hali? Hiç kaygı duymayın, bu ülkede hepimiz birlikte Türkiye’yi. aydınlığa çıkarmak için mücadele edeceğiz. Kirlenen Türkiye’yi temizleme görevini tarih bize verecektir.Türkiye 19 yılın sonunda neden bu hale geldi? İnsanlar neden ayrıştırılıyor? Hangi siyasi akıl bunu yapıyor? O siyasi akla akılsızlık demek lazım aslında. Cumhuriyet tarihi boyunca Türkiye bu kadar kirlenmemişti” diye konuştu.

CHP, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “Sedat Peker’den 10 bin dolar alan” siyasetçi olduğunu yönündeki açıklamasının aydınlatılması için Meclis Başkanı Mustafa Şentop’a başvuruda bulundu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, “Şentop çağırmak zorundadır Süleyman Soylu’yu, eğer bir siyasetçi her ay 10 bin dolar rüşvet alıyorsa adını ver kardeşim. Savcı çağırırsa gidip adını verecekmiş. Memlekette savcı mı kaldı? Hepsi dilsiz, sağır ve kör. Kim bu her ay 10 bin dolar rüşvet alan siyasetçi?” dedi.

Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı: “Öyle bir noktaya geldik Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nde hiç karşılaşmadığımız olaylarla karşı karşıyayız. Mafya liderleri bildiri yayınlıyorlar, Cumhur İttifakı’na destek veriyorlar. Millet İttifakını da eleştiriyorlar. Şu hale bakın, mafya Cumhur İttifakı’na destek veriyor… Gizli kapaklı değil. Hırsızlık da aleni, soygun da aleni halde yapılıyor.

128 MİLYARA KİM ÇÖKTÜ

Eğer bir ülkede soygun, hırsızlık alemi yapılıyorsa, uyuşturucu kaçakçılığı alemi yapılıyorsa arkasına siyasi destek olmadan bu olmaz. Siyasi destek zaten var. O kadar açık ki, ben seni destekliyorum diye bildiri yayınlıyor mafya liderleri. Merkez Bankası’nın 128 milyar doları, arka kapıdan gitti. Kim çöktü bu 128 milyar doların üzerine? Bunların mafyadan ne farkı var. Mafya da çöküyor, siz de çöküyorsunuz. Ne farkınız var sizin mafyadan? 15 Temmuz deyip deyip geziyorlar ortalıkta, ya 15 Temmuz şehitlerinin, gazilerinin paralarının üzerine çöktüler. Mafya düzeniyle bunun arasında bir fark var mı? Bunu yapan iktidardaki mafyadır.



Bu Yazıya Tepki Ver