11.57 milyar dolarlık tıp pazarına girdik

egitimmanset1
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye, önümüzdeki 5 yılda sağlık eğitimi konusunda ABD, Almanya, Fransa, İngiltere, Çin ve Japonya gibi 19 gelişmiş ülkenin “Küresel tıp eğitim” pazarının ortaklarından biri olacak.

Küresel sürekli tıp eğitimi pazar raporunda, kovid-19’un etkisine ilişkin derinlemesine analiz ve veriye dayalı bilgiler yer aldı. Pazarın 2020-2026 döneminde %6.7’nin üzerinde büyümesi bekleniyor. Türk üniversiteleri de bu önümüzdeki 5 yılda 11.57 milyar dolar gelire ulaşacak pazarın aktörlerinden biri olacak. 2020’de Kuzey Amerika, küresel pazarın %36,28’ini oluşturuyordu.

Onkoloji segmenti şu an pazara hakim oldu ve 600 milyon doları aşan kademeli bir büyümesi bekleniyor. Onkoloji teşhisi, doktorlar arasında talep edilen programlardan biri olarak kabul edilmektedir. Onkolojinin yanı sıra kardiyoloji, bulaşıcı hastalık ve ortopedi de trend durumda. Önümüzdeki 5 yılda Kuzey Amerika’da ABD ve Kanada etkinliğini sürdürecek.

Avrupa’daki tıp eğitiminde Türk üniversitelerinin yanı sıra Almanya, Fransa, İngiltere, İtalya ve İspanya, Asya’da Çin, Japonya, Güney Kore ve Hindistan’ın yanı sıra Avustralya, Latin Amerika’da Brezilya, Meksika ve Arjantin, Ortadoğu ve Afrika’da ise Güney Afrika, Suudi Arabistan ve BAE tıp eğitim pazarına ortak olacak.

Bu Yazıya Tepki Ver