18 takımlı Süper Lig

nihat özdemir
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TFF Başkanı “Önümüzdeki yıl Süper Lig ve TFF 1. Lig’den 4’er takım düşürülmesi gibi bir planımız var. 2 yıl içinde liglerin yeniden 18 takımla oynanması gündemde” dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, yayıncı kuruluş beİN Sports’ta gündemdeki konulara dair açıklamalar yaptı:

– ‘Fenerasyon’ dediler. Galatasaray öne geçince ‘Galatasaray’a destek, plan program’ dediler. Beşiktaş lider oldu. ‘Beşiktaş için düzeni kurmuşlar’ dediler. Son haftaya 3 takım eşit şansla girdi. Sezon içinde konuşulanlar dedikodudan öteye gitmedi.

– VAR sistemi her yıl ileriye gidiyor. Gol çizgisi teknolojisi uygulanırsa Avrupa’da, biz de hazırız

– 1959 öncesi şampiyonluklar için Fenerbahçe’den sonra Samsun’dan Ankara’ya Eskişehir’e İzmir’e birçok kulüp müracaat etti. Bazı takımların karşı görüşü oldu. Bunlar Hukuk Kurulu’nda. Biz karar vereceğiz. Bir kısım memnun olacak, bir kısım memnun olmayacak. Kararı verdikten sonra itiraz yolu açık. Tahkim var, genel kurul var.

– Fenerbahçe-Galatasaray maçına taraftar girdi itirazları vardı. Devre arası saydılar 452 kişi vardı. İstanbul Emniyet Müdürü şahidimdir, sayı 452’ydi.



– Önümüzdeki yıl Süper Lig ve TFF 1. Lig’den 4’er takım düşürülmesi gibi bir planımız var. 2 yıl içinde liglerin yeniden 18 takımla oynanmasını planlıyoruz.

‘Kuzu kuzu’ demedim!

“Şampiyonlar Ligi finali için ‘Kuzu kuzu oynayacaklar’ lafı, benim ağzımdan çıkmış bir şey değil. Ben böyle bir şey söylemedim. Biz 2023’e talibiz. Hem cumhuriyetin hem de TFF’nin kuruluş yılı. Ceferin, Cumhurbaşkanımıza mektup yazdı. ‘Maçı alıyorum ama seyircili maçlarla karşılığını vereceğim’ dedi. Onlarla ilişkilerimiz çok iyi.”

Bu Yazıya Tepki Ver