2.7 milyon dolarlık mühimmat çalındı

savunmamanset1
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Soygunun gerçekleştiği kasaba San Luis de la Paz’da Jalisco Nueva Generacion Karteli ve Santa Rosa de Lima Karteli arasında savaş var. Clan del Golfo da kasabada görüldü. Hiçbir çete suçu üstlenmedi

Meksika’nın en en şiddetli bölgelerinden birinde çatışmaları tırmandırabilecek büyük bir soygun yaşandı. Silahlı kişiler, orta Meksika’da yedi milyondan fazla mühimmat taşıyan iki kamyonu kaçırdı. Çalınan mühimmat 14 farklı silah türü içindi ve tahmini değeri 2.7 milyon dolar. Mühimmatın çoğu 22 ve 40 kalibre tabancalar ile AR-15 ve M-16 tüfekleri de dahil makineli tüfekler içindi.

Soygunun gerçekleştiği kasaba San Luis de la Paz’da karteller savaşıyor. Jalisco Nueva Generacion Karteli, Santa Rosa de Lima Karteli ve Clan del Golfo kasabada görüldü. Ancak hiçbir çete suçu üstlenmedi. Meksika yeraltı dünyasında mühimmat çalmak, özellikle de böylesine büyük bir ölçekte neredeyse hiç duyulmamış bir eylem. Mühimmatın çoğu ABD’de olduğu gibi suç gruplarına sızabilir.

Guanajuato’nun başsavcısı, soygunun boyutunu anlatmak için, eyaletin en büyük şehri olan Leon’da 15 bin merminin tüm belediye polisini silahlandırmak için yeterli olduğunu söyledi. Meksika’da kullanılan yasa dışı silahların büyük çoğunluğu ABD’den tedarik ediliyor. 2020’de de Silao polis teşkilatından 28 bin mermi kaybolmuş, işlenen suçlardan sonra mermiler envanterde bulunmuştu.

Bu Yazıya Tepki Ver