2022 Yılı Yatırım Programı’ndan saraylara bütçe, İstanbul’a engel çıktı, İmamoğlu isyan etti: “NEDEN?”

metrobüs saray 1
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kamu kurum ve kuruluşlarının yapacağı yatırımlara ödenek izni veren ‘2022 Yılı Yatırım Programı’nın açıklanmasının ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan sert bir tepki geldi…

Programa göre Cumhurbaşkanlığı, Ankara, Muğla ve Bitlis’teki sarayların bakım onarımı, donanım ve makine teçhizatı için 2022 ve sonrasında toplam 470 milyon lira daha harcanacağı açıklanırken, “dünyada aynı anda en çok sayıda metro inşaatı yürüten şehir” sloganıyla çalışmalarını sürdüren İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 2 önemli projesine izin çıkmadı.

İktidar yanlısı medya organları tarafından İstanbul’un ulaşım problemi nedeniyle sıkça eleştirilen Ekrem İmamoğlu’nun iki önemli projesi İncirli – Sefaköy – Beylikdüzü metrosu ve finansmanı İBB tarafından bulunan 300 metrobüs alımına izin çıkmadı.

İMAMOĞLU: “FİNANSMANI BİLE HAZIR. NEDEN ONAY VERMEDİNİZ?”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Cumhurbaşkanlığımız, finansını bulduğumuz 300 metrobüs alımını uygun görmemiş ve 2022 yatırım planına almamış. Sorun yok, o alımları yaparız. Ama milyonlarca İstanbullunun yaşadığı 3. Bölge’ye yapacağımız metronun finansı bile hazırken, neden onay vermediniz onu anlamadık!” dedi.

İmamoğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Milyonlarca vatandaşın kullanacağı İncirli – Sefaköy – Beylikdüzü metrosunun yapımını kimse engelleyemeyecek. Projeler hazır, yatırımcılar hazır, finansmanı hazır. Ama bir imza eksik. NEDEN?” ifadelerini kullandı.

thumbnail
İlgili Haber
2022 Yılı Yatırım Programı’ndan saraylara 470 milyon lira ödenek çıktı

Bu Yazıya Tepki Ver