22 ülkede bugün oy kullanılacak

dünya bayrakları
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklama ile bugün yurt dışında açılacak sandık yerleri duyuruldu.

Dışişleri Bakanlığı, 6 Mayıs’ta (bugün) yurt dışında açılacak sandık yerlerini duyurdu. Buna göre 22 ülkede oy kullanılacak. 

Bugün itibarıyla Belarus, Brezilya, Estonya, Fas, Güney Afrika Cumhuriyeti, Karadağ, Güney Kore, Kosova, Litvanya, Malezya, Malta, Moldova, Nijerya, Pakistan, Portekiz, Sırbistan, Singapur, Slovakya, Tanzanya, Tayland, Türkmenistan, Yeni Zelanda’da oy verme işlemleri için sandıklar açılacak.

Dış temsilciliklerde (Büyükelçilikler ve Başkonsolosluklar) oy verme saatleri, YSK’nin resmi sitesinde belirtilen tarihler aralığında hafta içi ve hafta sonu yerel saat ile 09.00-21.00 olarak, başkonsolosluklara bağlı şehirlerde ise yerel saat ile 09.00-18.00 olarak belirlendi. 

Bağdat Büyükelçiliği için oy kullanma saatleri 09.00-19.00, Kassel Başkonsolosluğu için oy kullanma saatleri 09.00-18.00 olarak güncellendi. 

YSK, 14 Mayıs’ta yapılacak seçimler kapsamında, yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı 3 milyon 416 bin 98 seçmen olduğunu açıklamıştı. 



Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için yurt dışındaki temsilciliklerde ve gümrüklerde 10. günde oy kullananların sayısı  1 milyon 350 bini buldu.

Bu Yazıya Tepki Ver