26 ilde gerçekleştirilen 2. tur anketinin sonucu belli oldu

anket
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Pazar günü yapılacak cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimleri öncesi 26 ilde 2 bin 184 kişiyle yapılan ankette Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a oy vereceklerini belirtenlerin oranı yüzde 53.4, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vereceklerini belirtenlerin oranı ise yüzde 46.6 olduğu görüldü.

Türkiye pazar günü yapılacak cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerine kilitlendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu vatandaşı ikna noktasında çalışmalarına devam ederken anket şirketleri de yaptıkları araştırmaların sonuçlarını kamuoyu ile paylaşmaya devam ediyor. Son olarak Asal Araştırma, 26 ilde 2 bin 184 kişiyle yaptığı anketin sonuçlarını yayınladı. Ankette Kılıçdaroğlu ile Erdoğan arasındaki farkın 7 puana kadar çıktığı görüldü.

ERDOĞAN YÜZDE 53.3, KILIÇDAROĞLU YÜZDE 46.6

Araştırmada katılımcılara “28 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde hangi adaya oyunuzu vermeyi düşünüyorsunuz?” diye soruldu. Sonuçlara göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 53.4, Kemal Kılıçdaroğlu ise yüzde 46.6 oy oranına ulaştı.

İşte anketten çıkan sonuç;

Erdoğan mı Kılıçdaroğlu mu? İşte 26 ilde yapılan son seçim anketinden çıkan sonuç



Bu Yazıya Tepki Ver