27 yıla hükümlü firariye İHA destekli operasyon

27 Yıl hükümlü 3
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çeşitli suçlardan 27 yıl 8 ay 15 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan ve C.B. isimli kişi Hacılar ilçesinde bir bağ evinde kıstırıldı. Firari şahıs, İnsansız Hava Araçları (İHA) Büro Amirliği ve Polis Özel Harekatın (PÖH) da katıldığı operasyon sonrasında yakayı ele verdi.

Kayseri’de 2019 yılından bu yana firari olan şahıs polisin elinden kurtulamadı. Kasten öldürme, ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma, güveni kötüye kullanma, hükümlü veya tutuklunun kaçması suçlarından hakkında 27 yıl 8 ay 15 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan C.B. yaklaşık 2 yıldır aranıyordu. Emniyet güçleri yaptıkları araştırma sonrası C.B.’nin Hacılar ilçesine bağlı Akdam Mahallesinde bulunan bir bağ evinde sakladığını tespit etti.

4 AYRI BİRİMDEN İŞBİRLİĞİ

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığından alınan arama kararına istinaden İHA Büro Amirliğince Drone ile havadan destekli olarak, Özel Harekat Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, Melikgazi İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliğine bağlı Araştırma ekipler ve Aranan Şahıslar Büro Amirliği bağ evine ortak bir operasyon düzenledi. Operasyon neticesinde C.B. isimli şahıs yakalandı.

AV TÜFEĞİ DE ELE GEÇİRİLDİ

Ayrıca bağ evi içerisinde yapılan aramada bir adet av tüfeği ve tüfek içerisinde atışa hazır vaziyette toplam 5 adet fişek ele geçirildi. Evde yakalanan diğer şahıs D.B.’nin de Melikgazi Aile İçi Bürosunca arandığı belirlendi. Bulunan materyallere el konulurken, yapılan ortak operasyonla gözaltına alınan C.B., adli tabiplikteki işlemlerinin ardından ekipler tarafından Bünyan Kapalı Cezaevine gönderildi.



Bu Yazıya Tepki Ver