3 Ayrı tarihte 3 ayrı açıklama

bekir-pakdemirli

Bakan Pakdemirli’nin orman yangınlarına ilişkin 3 ayrı tarihte yaptığı 3 ayrı açıklama herkesin kafasını karıştırdı. Pakdemirli, ilk açıklamasında “Uçağımız yok” derken, bir sonraki açıklamasında, “Dünyada az bulunur filo sahibiyiz” diye konuştu. Pakdemirli, son açıklamasında ise yangın söndürme uçaklarında kapasite fazlası olduğunu söyledi




Türkiye ormanları, 28 Temmuz’dan beri alevlere teslim oldu. Yangınlarla olan mücadelemiz sürerken, Türk Hava Kurumu’nun (THK) uçaklarının iktidar tarafından kullanılmaması gündem olurken, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin üç farklı tarihte yaptığı üç farklı açıklama ise kafa karışıklığına neden oldu.


30 TEMMUZ: SÖNDÜRME UÇAĞIMIZ YOK

Pakdemirli, ilk olarak 30 Temmuz’da, “Yani envanterimizde yangın söndürme uçağımız yok, envanterimizde yangın söndürme helikopterimiz yok. Bu ezelden beri böyle. Ancak envantere de uçak alımı ile ilgili, sayın Cumhurbaşkanı’mızın talimatlarıyla çalışmalara başladık. İhalesini de inşallah bu sene içerisinde tamamlıyor olacağız” demişti.



1 AĞUSTOS: AZ BULUNUR FİLOYA SAHİBİZ

Pakdemirli’nin “Uçağımız yok” açıklamalarının hemen ardından tarihler 1 Ağustos’u gösterdiğinde ise Pakdemirli’den “Uçak olarak dünyada az bulunur bir filo sahibiyiz” açıklaması geldi.

10 AĞUSTOS: KAPASİTE FAZLAMIZ VAR

Son olarak Yunanistan’da yaşanan orman yangınlarıyla ilgili 10 Ağustos’ta açıklama yapan Pakdemirli, “Komşumuza da yardımcı olmamız gerekiyor. Ormanlarımız sadece bizim ormanlarımız değil. Elbette önce kendimizi düşüneceğiz ama kapasite fazlamız varsa da komşularımıza göndermekten imtina etmememiz gerekiyor diye düşünüyorum” demişti.

48 SAAT ARAYLA BU KADAR YALAN

CHP’li Engin Özkoç, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin yangın söndürme uçağı konusundaki farklı açıklamalarına tepki göstererek, “48 saat arayla bu kadar net yalan söyleyen insan, bakanlık yapabilir mi?” dedi.