387 bin insan Rusya için ölmüş

savunmamanset2
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD, güney sınırlarımızda terör devleti kurmaya çalışırken, Putin’den de bir itiraf geldi: “Rus Silahlı Kuvvetleri komutanlarının yüzde 85’inden fazlası Suriye’de savaş deneyimi elde etti”

Rakamlar korkunç. Aslında bunlar rakam değil insan. Ama onları kimse insan olarak görmüyor. Suriye’de 10 yıllık iç savaşta 387 bin insan öldü; 5.6 milyon insan da yurt dışına kaçmak zorunda kaldı. Sebep? Sebebi basit: ABD, güney sınırlarımızda İsrail’in güvenliğini de sağlayacak ve Ortadoğu’yu sömürecek bir terör devleti kurmak istiyor. Peki, Rusya’nın bundan ne çıkarı var? Bu sorunun cevabını da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin verdi.

Putin, Rus Silahlı Kuvvetlerinin komutanlarının çoğunun Suriye’de savaş deneyimi aldığını açıkladı. Bu deneyim, Rus ordusunun komuta personelinin eğitiminde dikkate alınacak. İşte o sözler: “Hava Kuvvetleri ve Hava Savunma’nın komutanlarının yüzde 85’inden fazlası Suriye Arap Cumhuriyeti’nde savaş deneyimi elde etti.” Peki Rusya bundan sonra ne yapacak? Putin onu da açıkladı: Bundan sonra komuta personeli tatbikatları ve alt birimlerin personelinin hazırlanmasında eğitim sürecek. Yani, Suriye’de iç savaşın bitmesini beklemeyin.

Bu Yazıya Tepki Ver