4 milyon işsiz var onlar çift maaş alıyor

Mehmet Emin Birpınar
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Emin Birpınar’ın aynı zamanda Emlak Katılım Bankası Yönetim Kurulu Başkanı olduğu ortaya çıktı. Vatandaş soruyor: 84 milyonluk Türkiye’de adam mı yok ki bir insan aynı anda iki farklı iş yapıyor?

Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştaki kişilerde mevsim etkisinden arındırılmış işsiz sayısı 2021 yılı I. çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre 142 bin kişi artarak 4 milyon 118 bin kişi oldu. Mevsim etkisinden arındırılmış işsizlik oranı ise 0.1 puanlık artış ile %12.9 seviyesinde gerçekleşti. Bunlar TÜİK’in resmi rakamları. Memlekette 4 milyondan fazla işsiz varken birilerinin çifte işi var.

YAVUZYILMAZ AÇIKLADI

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Emin Birpınar’ın aynı zamanda Emlak Katılım Bankası Yönetim Kurulu Başkanı olduğunu tespit ettiklerini açıkladı. Yavuzyılmaz, Birpınar’ın bakan yardımcılığından ve şirketten aldığı maaşlarla birlikte aylık gelirinin 46 bin TL’ye yaklaştığını belirtti.

KIZILAY’IN YÜZÜ KIZARDI

BirGün Gazetesi de Ak Parti eski Milletvekili Muhammed Murtaza Yetiş’in Kızılay’ın Sağlık A.Ş. isimli şirketine yaklaşık 30 bin TL maaşla genel müdür yapıldığını ortaya çıkardı. Yetiş’in eşini de Kızılay’da üç ayrı koltuğu bulunduğu bildirildi. Bayan Yetiş, Kızılay Ankara Şube Başkanlığı, Kızılay Denetim Kurulu Üyeliği ve Kızılay iştiraki Kızılay Bakım Anonim Şirketi’nin yönetim kurulu üyeliğini yürütüyor.



 

Bu Yazıya Tepki Ver