40 başsavcıdan Facebook’a “Çocuk” uyarısı

facebook
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’de görev yapan 40 eyaletin başsavcısı Facebook’un CEO’su Mark Zuckerberg’e bir uyarı mektubu gönderdi. Uyarıda, Facebook’un “13 yaşın altındaki çocuklar için Instagram kurma” planı eleştirilerek, “Bu planı rafa kaldırın” denildi.

Facebook’un platform üzerindeki çocukları korumada başarısız olduğuna dair geçmişteki örnekleri hatırlatan başsavcılar Zuckerberg’in geri adım atmasını istedi.

Mart ayında sosyal medyanın çocuklara verdiği zararlar üzerine ABD Kongresi’nde konuşan Zuckerberg, “13 yaşın altında olup da Instagram kullanmak isteyen çok kalabalık bir kitle olduğu gerçek” demiş ve çocukların sanal platformlardaki sağlığı ile ilgili de konuşmuştu.

Konuyla ilgili olarak Insider’a konuşan bir Facebook sözcüsü ise, “Bütün ebeveynler çocukların online’da olduğunu biliyor. Biz de bu durumu ebeveynlerin çocukları üzerinde kontrol sahibi olmalarına imkan tanıyan bir platformlar iyileştirmeye çalışıyoruz. Bu plaftormda çocukların güvenliği ön planda ve 13 yaşın altındaki çocuklar için herhangi bir reklam göstermeyi düşünmüyoruz” dedi.

Bu Yazıya Tepki Ver