400 milyon çocuk okuma yazma bilmiyor

egitimmanset2
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinin kabul edildiği 2015 yılından bu yana, on yaşın altındaki yaklaşık 400 milyon çocuğun temel okuma ve yazma becerilerini kazanamadığı ortaya çıktı. Yazık

Basit bir cümleyi okuyup anlayamıyorlar. Sayıları yaklaşık 400 milyon. BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinin kabul edildiği 2015 yılından bu yana yapılan bir araştırmaya göre, on yaşın altındaki 400 milyona yakın çocuğun durumu bu. ış çok cesaret verici bir adım” dedi. ONE Almanya Direktörü Karoline Lerche ile Save the Children’ın Yönetim Kurulu Başkanı Susanna Krüger, acı tabloyu paylaştı.

SONSUZA KADAR BIRAKTI

Lerche ile Krüger’in okula gidemeyen çocuklarla ilgili görüşleri şöyle: “Çocukların okula gitmemesini hangi toplum göze alabilir? 100 milyon euro iyi bir başlangıç ​​ama yeterli değil. Kovid-19 pandemik karantinalar sırasında birçok çocuk okulu sonsuza kadar bıraktığı için durumu daha da kötüleştirdi. Dünyanın dört bir yanındaki hükümetlerin çocukların eğitimine öncelik vermiyor. Bu şoke edici.”

BU ÇOCUKLAR NE OLACAK

“2030 yılına kadar sadece eğitim sözümüzü kaçırmakla kalmayacak, aynı zamanda yeni nesil doktorları, öğretmenleri ve yöneticileri de kaybetme riskiyle karşı karşıyayız” diyen Lerche ile Krüger, “Çocuklarımızın kayıp potansiyeli, her ülkedeki insanların sağlığı, ekonomisi ve refahı üzerinde yıkıcı bir etkiye sahip olacaktır. Dünyamız daha iyi eğitime bağlı” sözleriyle tehlikeye dikkat çekti.



5 milyar dolar gerekiyor

Okula gidemeyen çocukların eğitimi için en az 5 milyar dolara ihtiyaç var. Önümüzdeki beş yıl içinde en az 550 milyon euro sağlanırsa 2025 yılına kadar 7.1 milyon çocuğa eğitimli öğretmenler ulaşabilecek, eskisinden 1.2 milyon daha fazla kız çocuğu okula gidecek ve 287 bin yeni öğretmen yetiştirilecek.

Bu Yazıya Tepki Ver