459 yıllık hamam 29 milyon liraya satışta

18235279
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kanuni Sultan Süleyman döneminde, 1562 yılında yapılan Horhor Hamamı, 29 milyon liradan satışa çıkarıldı. Aktif olarak kullanılan tarihi hamam, yeni alıcısını bekliyor.

İSTANBUL’UN 459 yıllık tarihine tanıklık eden, bir yangın atlatan Tarihi Horhor Hamamı satışa çıkartıldı. Fatih ilçesine bağlı Horhor semtinde bulunan ve Kanuni Sultan Süleyman döneminde 1562 yılında Has Odabaşı Behruz Ağa tarafından yaptırılan Horhor Hamamı hisse sahibi aile tarafından 29 milyon liraya satışa çıkarıldı. 683 metrekarelik bir alanda bulunan tarihi bina Aksaray ve Has Odabaşı Hamamı olarak da biliniyor.

Tarihi yapının hissedarlarından Turgay Kurt, ”Mevcut şartlarda 4 ailenin 22 tane hissedarı var. Bir sonraki jenerasyona geçtiğinde ortak sayısı 69’lara çıkacak. Bizden sonrakilerin böyle bir sorumluluğa girmesini istemediğimiz için satmak istiyoruz” açıklamasını yaptı.

SARAYA HİZMET VERİYORDU

558 metrekarelik ana binası Tescilli Anıt Eser olduğu için, 1. derecede Koruma Bölgesinde kalıyor. Aynı arsa üzerindeki 80 metrekarelik alan ise, şu an konut olarak kullanılıyor. Hamamın, İstanbul’un yaklaşık 3’te 1’ini harap eden 1756’daki büyük yangından sonra şu anki mimari durumuna geldiği biliniyor. Geçmişte halka değil, sarayın elitlerine hizmet veren 30 odalı, 3 katlı hamam, yeni alıcılarını bekliyor.

DÖRT AİLENİN HİSSESİ VAR



Hamamın 4’üncü nesil hisse sahibi Turgay Kurt, çocukluğunun geçtiği bu yeri satma sebebini anlattı. Kurt, “Hamam 1917 yılından beri bizim ailemizde ve bu hamamı dedemin annesi satın almış. Dedemden de 4 erkek çocuğuna geçmiş. Mevcut şartlarda 4 ailenin 22 hissedarı var. Bir sonraki jenerasyona geçtiğinde ortak sayısı 69’lara çıkacak. Bizden sonrakilerin sıkıntıya girmemesi için satmak istiyoruz” dedi.

Bu Yazıya Tepki Ver