56 milletvekiline tüzük engeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan seçimlere ‘istisna’ kıyağı

1674201058862-1674116973245-fmw-cwh-x-0-aq-l-zt-2048-x-1146
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Erdoğan’ın A takımına tüzük engeline, 56 milletvekili, önümüzdeki seçimde üç dönem kuralına takılıyor.

AKP’de, “üç dönem üst üste milletvekili olan yeniden aday olamaz” koşuluna Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “A takımı”ndan, Binali Yıldırım ve Hamza Dağ  da dahil olmak üzere 56 milletvekili takıldı. Seçime, “güçlü kadro” ile girmek isteyen Erdoğan’ın, bazı isimlere istisna uygulatabileceği belirtildi.

Cumhuriyet’te yer alan kulis haberine göre, AKP’de yapılan çalışmalar sonrasında üç dönem kuralına 56 milletvekilinin takıldığı öğrenildi. Bu 56 milletvekili arasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yakın çalışma ekibinde yer alan Binali Yıldırım, Hamza Dağ, Hayati Yazıcı,  Ali İhsan Yavuz, Yılmaz Tunç, Yalçın Akdoğan, Cevdet Yılmaz, Öznur Çalık gibi isimler de yer alıyor.

Erdoğan’ın, bu isimlerden bazıları için, “istisna uygulayabileceği”; bazı milletvekilleri için de, “üç dönem kuralının uygulanabileceği” ifade ediliyor. 2023 seçimlerine, “güçlü bir kadro ile girmek isteyen” Erdoğan’ın, bölgelerde yapılan çalışmaları mercek altına alacağı, bu çalışmalar sonrasında üç dönem kuralının uygulanmasını isteyeceği de belirtiliyor.

Bu Yazıya Tepki Ver