SEDAT PEKER 14 MAYIS SEÇİMLERİNDE KİMİ DESTEKLİYOR? PEKER SÖZÜNÜ TUTACAK MI?

Ekran Resmi 2023-04-05 16.10.37

gerçektivi’nin sevilen programı ‘Ali Tarakcı ile Gündem‘de Sedat Peker’in avukatı Ersan Barkın kamuoyunun merak ettiği sorulara yanıt verdi.

gerçektivi takipçilerinin severek izlediği programda Ali Tarakcı’nın ana gündeminde, “Peker 14 Mayıs öncesinde kararını değiştirecek mi? “ ve “Peker BAE’den ayrılacak mı?” sorularına yanıt arandı.

Ali Tarakcı’nın konuğu Sedat Peker’in avukatı Ersan Barkın oldu ve Tarakcı’nın sorularını yanıtladı.

Ersan Barkın, Peker’le ilgili BAE devleti tarafından tecrit kararı olduğunu, “Peker, tecrit kalkarsa söz verdiği içerikten öte açıklamalar yapma kararlılığında” olduğunu söyledi.

PEKER BAE’DE OLAĞANÜSTÜ KORUNUYOR

Sedat Peker’in BAE’de Erdoğan gibi korunduğunu söyleyen Barkın, “İkametinde kendisiyle beraber yaşayan kendisi gibi pasaportu iptal edilen Balkanlarda onunla beraber yaşayan ve Fas’a ve BAE’ye onunla beraber giden yaklaşık 30 yıldır asçılığını yapan Osman ağabey, telefonlarına bakan özel güvenliğini sağlayan 3-4 kişi dışında kendisinin doğrudan istihdam ettiği hiç kimse yok. Kendisini konutunun dışında koruyan BAE’ye ait görevliler var. Konutu dışında Peker’i koruyan herkes Bae tarafından istihdam edilen devlet görevlisi kişiler” dedi.

PEKER İKTİDAR İLE ANLAŞTI MI?

‘Sedat Pekerin evinin kurşunlandığını ve soruşturmasının 1 yıl devam ettiğini, baba yadigarı evine el konulduğunu belirten Ersan Barkın, “Evinde çalışanlardan 2 kişinin saldırgana ateş açtığı neticesiyle haklarında soruşturma açıldı. Bunlar tamamen gerçek dışı söylemlerdir. Sayın Peker iktidar ile oturup pazarlık etmesi ve anlaşması mümkün değildir. Çünkü bu Sedat Peker’in şahsı ile ilgili değil ailesine yönelen bir şeydir. Bütün bunlar düşünüldüğünde namuslu hangi insan iktidarla anlaşır'” sorusunu sorarak iddiaların gerçekçi olmadığını, ramazan kolisi dağıtan gönüllerin bile gözaltına alındığını ve yardımların engellediğini söyledi.

PEKER’İN CAN GÜVENLİĞİ SORUNU VAR!

‘Peker’incCan güvenliği sorununun hala devam ettiğini ve Sedat Peker’in Türk siyaseti ve Türk siyaseti için taşıdığı önemine dikkat çeken Barkın, “Sedat Peker sadece siyaset ifşalarıyla değil, iktisadi düzden, kara para aklamanın ve uluslararası organize uyuşturucu ticareti ile ilgili ifşaları da söz konusu olduğu için başka gruplar tarafından da hedef haline getirildi. Yani can güvenliği sorunu düne göre şu an daha fazla devam ediyor. Sayın Peker şu anda ayda bir yaptığı sosyal durumlarda Erdoğan’ın korunduğu kadar neredeyse 100 kişi ile korunuyor. Hatta kendisine suikast hazırlığı yapan Türkiye’den görevlendirilen bir kişi tutuklandı. En son aldığım bilgiye göre tutukluluğu kaldırıldı ama emin değilim bu bilgiye” dedi.

PEKER İMZA KAMPANYASININ KENDİSİNİ RENCİDE ETTİĞİNİ SÖYLEDİ…

Üzerindeki tecritin kaldırılması ile ilgili başlatılan imza kampanyasının, 75 bin düzeyinde kalmasından dolayı, Sedat Peker’in çok rencide olduğunu kendine söylediğini ifade eden Av. Barkın, Op. Dr. Turhan Çömez ile iletişime geçip imza kampanyasının sonlandırması ile ilgili müdahale edeceklerini söyledi.

PEKER BAE’DEN ÇIKACAK MI? 

Sedat Peker hakkında, çıkarılan kırmızı bülten ve İnterpol olan devletlerden her hangi birinde gözaltına alınması mümkün diyen Barkın, Mayıs 2021’den itibaren kendisiyle birlikte 600 kişinin pasaportu iptal edildi. Bu hukuksuz bir şey. Kendisinin ve oğlunun da pasaportlarının iptal edildiğini biliyorum. Sedat Peker’in bu saatten sonra gidebileceği tek ülke Türkiye” olduğunu ancak bunun da iktidar değişmeden mümkün olmadığına dikkat çekti.

 PEKER EMRE OLUR’U KENDİSİ Mİ TÜRKİYE’YE GÖNDERDİ? 

”Emre olur’un hakkında bir yakalama kararı yokken, BAE devletinden sınır dışı edilmedi, ülkeyi terk etmesi istendi. Emre olur uçaktayken olmayan soruşturma açıldı, olmayan yakalama kararı çıkarıldı ve Arnavutluk’a gittiğinde yakalama kararı net bir şekilde yoktu. Hakkında sadece örgüt üyeliğinden dava açıldı. Emre olur yargılandığı ilk mahkeme 16. Ağır ceza mahkemesi tarafından tahliyesine karar verdi. Başsavcı vekili tahliye kararına itiraz etti. Mahkeme reddetti. Bu sefer aynı Başsavcı vekili 17. Ağır ceza mahkemesine itiraz etti. Şu an Emre Olur, Sedat Peker’in dava dosyasının bir parçası ve 1000 sayfalık bir dosya demektir bu. Dava dosyasını incelememiş, inceleme süresi bulunmamış bir mahkeme ve dosyanın savcısı olmayan  bir harici bir başsavcılık tarafından Emre Olur’un tutukluluk halinin devamına karar verdi” diyen Barkın, Emre Olur’un örgüt üyeliğinden ceza alsa bile tutuklu bulunduğu süreden dolayı tahliye olması gerektiğini söyledi.

 PEKER KİME OY VERMEZ BİLİYORUM

Sedat Peker’in kimi desteklediğine yönelik soruya Barkın şöyle yanıt verdi: ”Millet İttifakı’nın Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığını kendisine ilettim. Kimi desteklediğini bilemiyorum. Fakat 1 haftadır avukatının Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vermesini dillendirmesine bir itirazının olmadığını biliyorum. Şunu da söyleyim, Sedat Peker kime oy verir bilmiyorum ama kime oy vermez biliyorum.”

 

PROGRAMIN TAMAMINI BU LİNKTEN İZLEYEBİLİRSİNİZ

YOUTUBE: GERCEKTİVİ

https://www.youtube.com/live/OJsEQiPuywE?feature=share