+99 soygunu

telefon
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bankalara ait müşteri hizmetleri numarasının başına +99 ekleyerek vatandaşları aradılar, hesaplarından para çekildiği yalanını söylediler. Kendilerini banka görevlisi gibi tanıtan çete üyeleri panik havası yaratarak önce bilgileri aldı, sonra hesapları boşalttı. Yapılan operasyonla 13 kişi yakalandı.

Bankaların müşteri hizmetlerine ait telefon numaralarının başına +99’u ekleyerek bankadan arandıklarına ikna ettikleri vatandaşları, “Hesabınızdan para çekildi” diye kandırıp hesaplarını boşaltan 13 kişilik dolandırıcılık çetesi yakalandı. Bazı banka müşterileri bilgileri dışında hesaplarından para çekildiğini söyleyerek savcılıklara başvuruda bulundu.

Yapılan üç aylık çalışmada çete üyelerinin kimlikleri ve kaldıkları adreslerin deşifre edilmesinin ardından başlatılan eş zamanlı operasyonda 5 kişi gözaltına alındı. 5 kişinin tutuklanmasının ardından İstanbul ve Düzce’de devam eden operasyonda çete üyesi 8 kişi daha yakalandı. Aramalarda da, ruhsatsız Sig Sauer tabanca ve çok sayıda banka kartı ele geçirildi.

Gözaltına alınan 8 kişi, ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve kurulan örgüte üye olmak (TCK 220), kişinin, kendisini kamu görevlisi veya banka, sigorta ya da kredi kurumlarının çalışanı olarak tanıtması veya bu kurum veya kuruluşlarla ilişkili olduğunu söylemesi suretiyle dolandırıcılık’ suçlamasıyla sorguya alındı.

Bu Yazıya Tepki Ver