“Hani İstanbul’u birlikte yönetecektik?”

volkan-yilmaz-silivri
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Silivri Belediyesi Temmuz ayı meclis toplantısında konuşan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Gümüşyaka’daki mezbaha arazisine İETT garajı yapılması kararıyla ilgili kendisinin bilgilendirilmediğini söyleyerek “Hani İstanbul’u birlikte yönetecektik? Hani ilçe belediye başkanlarına sorulmadan bir karar alınmayacaktı?” sözleriyle CHP’li belediye meclis üyeleri üzerinden Ekrem İmamoğlu’nu eleştirdi.

Silivri Belediye Meclisinin 2021 yılı Temmuz ayı meclis toplantısı 1. birleşiminin 1. oturumu, meclis üyelerinin katılımıyla Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıya başkanlık eden Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın gündeminde İBB Meclisinin Gümüşyaka’daki mezbaha arazisine İETT garajı yapılmasıyla ilgili kararı, Silivri Belediyesi tarafından başlatılan Kurban Bağışı Kampanyası, Bulgaristan’da yapılacak parlamento seçimleri ve Silivri’de bu yıl yapılması planlanan eğlenceli festivaller vardı.

“HANİ İSTANBUL’U BİRLİKTE YÖNETECEKTİK?”

Belde belediyesi zamanında Gümüşyaka’da 8 dönüme yakın bir arsa mezbaha yapılabilmesi için planlara işlenmiş. Beldeler kapatılıp İBB’nin uhdesine geçince mezbaha imarlı bu yer de otomatik olarak İBB’nin mülkü olarak envanterine geçmiş. Geçtiğimiz günlerde benim anaokulu açılışı nedeniyle katılamadığım İBB meclisinde bir madde oylandı. Maddeye göre; Gümüşyaka’daki imarda mezbaha olarak ayrılan 7 bin 800 metrekare alan garaj yapılmak üzere İETT’ye devredildi. Ben sizlerin de, CHP Grubu Silivri Belediyesi meclis üyeleri olarak; Silivri’de yaşayan hayvancı için, ilçedeki tarımsal üretici için bu mezbaha yerinin İETT garajı olmaması, İBB’nin Gümüşyaka’ya gelip bir mezbaha yapması gerektiğini söylemenizi beklerdim. Hayvancı için negatif bir işlem yapıldığında bunun hep beraber karşısında durmamız gerekiyor. Bu şekilde biz Silivri’deki tarımsal üreticiyi, hayvancıyı nasıl destekleyeceğiz? Bir de şunu söyleyeyim Ekrem Bey’e: Hani İstanbul’u birlikte yönetecektik? Hani 16 milyonun her bir ferdi İstanbul’da kendine dair bir şey bulacaktı? Hani ilçe belediye başkanlarına sorulmadan bir karar alınmayacaktı? Benim mezbaha alanının İETT garajı yapılacak olmasından haberim yok. Benimle hiçbir şekilde fikir alışverişi yapılmadı. Ben gündemden mi göreceğim Silivri ile ilgili alınan önemli bir kararı? İBB bir mezbaha yerini iptal edip İETT garajı yapacaksa ve bu arsa Silivri’de ise Silivri Belediyesi ile fikir alışverişi yaptıktan sonra konuyu gündemine almalı. Belki alternatif yer söyleyeceğiz. Belki, ‘Siz buraya mezbaha yapın biz İETT garajı için Silivri Belediyesine ait bir yeri tahsis edelim.’ diyeceğiz. İBB’nin Başkanı CHP’li olduğu için bu yapılan uygulamayı savunuyorsanız sonuna kadar savunun ama yanlış yapıyorsunuz. Sizin mezbaha yapmak gibi bir niyetiniz yok. Ben önümüzdeki günlerde mezbaha yapmak, işletmek üzere İBB’den bir yetki devri isteyeceğim. Verirlerse de o mezbahayı Silivri’ye kazandıracağım. Sizin yapamadıklarınızı biz yapacağız hiç merak etmeyin. Ben Silivri’de yaşayan hayvancının çıkarını korumayı kararlılıkla sürdüreceğim. Bu konuyu da Silivri kamuoyunun, Silivri’de hayvancılıkla iştigal eden vatandaşlarımızın takdirine bırakıyorum.” diye konuştu.

Bu Yazıya Tepki Ver


E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir