CHP’den yeni tarz belediyecilik

politikamanset
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Yerel Yönetimler Politika Belgesi Parti Meclisi’nde sınıfı geçti. Yeni politikaya göre kapatılan beldelerin açılması ve 2 bin yeni belediyenin kurulmasıyla beraber hizmetler halka yakınlaşacak ve ucuzlayacak.

CHP’nin Yerel Yönetimler Politika Belgesi, PM’de kabul gördü. CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun tarafından hazırlanan Yerel Yönetimler Politika Belgesi 52 sayfa ve üç ana başlıktan oluşuyor.

BÜTÇEYE DEĞİL İHTİYACA GÖRE HİZMET

Belediyelerin yetkileri, öz gelirleri ve hizmet kapasiteleri artırılacak. Böylece belediyeler merkezi yönetimin siyasi ve finansal bağımlılığından kurtarılacak. Belediyeler güçlendikçe hizmetler halka yakınlaşacak ve ucuzlayacak. Belediye bütçeleri yalnızca nüfusa göre değil, kentin ihtiyaçlarına göre düzenlenecek. Yakından yönetim ilkesi esas alınacak. Belediye sayıları artırılacak ve belediye başına düşen kişi sayısı düşürülecek.

“İKTİDARIN KESMEK İSTEDİĞİ ELİ GÜÇLENDİRECEĞİZ”

Torun yeni çalışmaya ilişkin olarak yaptığı açıklamada, “Yeni bir merkez-yerel dengesi kuracağız. Yerel yönetimler devletin vatandaşa en yakın elidir. İktidar o eli kesmek istiyor ama biz güçlendireceğiz. Gelişmiş ülkelerde belediye başına düşen kişi sayısı 10 binlerde. Türkiye’de 60 binlere çıktı. Hizmetler halktan uzaklaştı. İhtiyaçlara göre yetkilerini ve bütçelerini düzenleyip kapatılan beldeler ile birlikte 2 bine yakın belediyeyi hizmete sunacağız. Belediye başına düşen kişi sayısını 20 binlere düşüreceğiz.” dedi.



Bu Yazıya Tepki Ver


E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir