Yaz aylarında kalp krizi riski ciddi oranda artıyor. Bu büyük tehtide karşı alınabilecek en güçlü önlem ise sıvı ihtiyacını ölçüsünde karşılamak
Artan hava sıcaklıkları sağlığımızı birçok bakımdan olumsuz etkileyebiliyor. Riski en çok artanların başında ise kalp hastalıkları geliyor. Özellikle kalp yetmezliği, damarlar tıkanıklığı ve hipertansiyonu olanlar, yaz aylarında daha büyük tehdit altında. Kalp damarlarına stent veya by-pass uygulananlar, aşırı terlemeyle sıvı ve tuz kayıplarına bağlı olarak kalp hızında artış gelişebilmesi nedeniyle çok dikkatli olmalı.
GÜNDE 2-2.5 LİTRE ŞART
Sadece kalbe değil, böbrek fonksiyonlarını da ciddi zarar verebilen yüksek sıcaklıklarda sıvı tüketimine dikkat etmek çok büyük önem taşıyor. Uzmanlar, sağlıklı kişilerin dahi günde mutlaka 2-2.5 litre sıvı alınmasını önerirken, kontrolsüz soda ve maden suyu tüketimine karşı da uyarıyor. Ayrıca çok soğuk su, kan akışını bozabiliyor. Kalp hastaları, özellikle bu mevsimde vücudun sıvı ihtiyacını yeterince karşılamalarının yanı sıra mümkün olduğu kadar serin yerlerde zaman geçirmeli ve yoğun alkol ile kafein tüketiminden kaçınmalı.