CHP’li Ağbaba: “OHAL yetkisi Soylu’ya veriliyor”

veli-ağbaba
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP’li Ağbaba: OHAL yetkisi, kurda kuzu teslim eder gibi Soylu’ya veriliyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, süresi uzatılacak olan olağanüstü hal (OHAL) yetkilerinin Süleyman Soylu’nun başında olduğu İçişleri Bakanlığı’nca kullanılacağını söyledi. Ağbaba, “İşte OHAL yetkisi, kurda kuzu teslim eder gibi Soylu’ya veriliyor. İktidarımızda ilk işimiz, bu OHAL yetkilerini kaldırmak olacak” dedi.

Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, seçim bölgesi Malatya’da bugün CHP İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenledi. Ağbaba, şöyle konuştu:

“2023 NEYİN EŞİĞİ, CUMHURİYETTEN RÖVANŞ MI ALACAKSINIZ?”

TRT, bu ülkede yaşayan herkesin vergisiyle ayakta kalan bir kurum. Geçtiğimiz gün TRT’nin yönetim kurulu sayısı 7’de 9’a yükseldi. Yeni kişilere arpalık dağıtılsın diye burada kadro sayısı artırıldı. Atananlar ise SETA Vakfı’ndan; sanki ülkeyi AKP değil SETA Vakfı yönetiyor. İbrahim Kalın, Pergoleci Fahrettin gibi isimlerin hepsi SETA Vakfı’ndan yetişmiş isimler. Yeni atananlar ise Pelikancılardan, bunlar yemle değil, haramla besleniyor. Bunlar kadar insan emeğini iç eden, haram yiyen başka böyle bir grup yok. TRT’ye pelikan kuşları atandı. 15 Temmuz’dan önce Gülen’e övgüler dizen, Türk bayrağını tartışmaya açan bir kadını TRT’ye atadılar. TRT tam bir haram medyası oldu. Sabah gazetesinin egemenliğinde bir kurum oldu. Cumhurbaşkanı ‘2023 yeni bir eşik’ diyor. 2023 neyin eşiği, rejimini mi değiştirmenin eşiği? Cumhuriyetin 100. kuruluş yıldönümünde Cumhuriyet’ten rövanş mı alacaksın? Türkiye bunların sayesinde dünyanın en itibarsız ülkelerinden birisi. ‘Siz bu kardeşinize verin yetkiyi; göreceksiniz faizi, doları’ diyordu; şimdi geldiğimiz durum ortada.



Bu Yazıya Tepki Ver


E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir