Yoğun bakımın yüzde 95’i aşısız

yogun-bakimda-koronavirus-mucadelesi
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Koronavirüste vaka sayıları artışını sürdürürken, yoğun bakım hastalarının yüzde 95’inin aşısız kişiler olduğu açıklandı. Prof. Dr. İsmail Cinel, aşının yoğun bakıma yatışların azalmasına katkı sağladığını belirterek, “Şu anda vaka sayısı 25 binken daha fazla yoğun bakım hastası olması lazımdı. Ama sayı yaklaşık 600-700 civarı. 2’nci pikte 33 bin vaka varken hasta sayısı 6 binlerdeydi. Aşısız ne demek? Kişi aşı hiç olmamış, ya iki doz aşı olmuş ama üzerinden 5-6 ay geçmiş koruyuculuğu bitmiş ya da iki doz aşı olmuş ama üzerinden 15 gün geçmeden hastalığa yakalanmışlar” dedi.

HASTANELERDE YER KALMADI

Vaka sayısında mavi kategorideyken kırmızı kategoriye geçen, önlem ve tedbirler artırılmasına rağmen vatandaşların bunlara uymamasından dolayı her geçen gün vakaların arttığı Diyarbakır’da ortaya çıkan tablolar ise yetkilileri korkutuyor. Aşı oranının düşük olduğu kentte, hastanede doluluk oranı fule yakın hale gelirken, yatan hastalar arasında 2 Biontech aşısı yapılan hiç kimsenin olmadığı ortaya çıktı. Bu da aşılamanın hastalığı önlemeye yönelik faydasını ortaya koyuyor.

“TEK AŞI EŞİTTİR HİÇ AŞI”

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Alper Şener, son 4 haftada vaka sayasının yüzde 200’ün üzerinde arttığına işaret ederek ağırlıklı olarak artışın Güneydoğu Anadolu Bölgesi illerinde olduğunu aktardı. Şener, “Bu artışın sebebi ya hiç aşı olmayanlar, ya da ikinci dozu yaptırmayanlar. Tek aşı eşittir hiç aşı. Hiçbir aşı tipinde tek aşı yapılmaz” dedi.



Bu Yazıya Tepki Ver


E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir