400 engellide herkes rekor kırdı

atletizm-1607538_2
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Atletizmde 400 metre engelli finallerinde erkeklerde Norveçli Warnholm, 45.94’le, kadınlarda da ABD’li Mclaughlin 51.46’yla bir ay kadar önce yine kendilerinin kırdığı dünya rekorlarını yeniledi. Her iki btanşta ikinci sırayı alan atletler eski dünya rekorunu geçmelerine rağmen gümüşte kaldı. Üçüncüler de kıta rekoru kırdı.

TOKYO 2020’de bir çok rekor kırıldı, bir çok yeni şampiyon çıktı, unutulmaz yarışlar yapıldı. Ancak bu müthiş heyecan fırtınasında atletizmde iki yarış, sadece Tokyo’nun değil, olimpiyat tarihinin de en efsane sonuçlarına sahne oldu. İlk olarak 3 Ağustos’ta erkekler 400 metre engellide Norveçli Karsten Warholm’ün finişi gördüğü yarış nefes kesti Warholm daha 1 ay önce Elmas Lig’de 46.70 ile tarihe gömdüğü 29 yıllık dünya rekorunu bir kez daha kırdı. Norveçli atlet 45.94 ile dünya ve olimpiyat rekoru kırarak şampiyon oldu.

BENJAMİN GÖLGEDE KALDI

Ancak rekorlar bununla kalmadı. İkinci sırayı alan ABD’li Rai Benjamin 46.17 ile, önceki dünya rekorundan daha iyi bir derece yaptı. Ama Warholm’ün gölgesinde kaldı. Benjamin yine de Kuzey Amerika kıta rekorunun sahibi oldu. Bronz madalya kazanan Brezilyalı Alison dos Santos da 46.72 ile Güney Amerika kıta rekoruna adını yazdırdı. Bu tarihi yarışın ardından bir gün sonra kadınlarda da 400 engelli final kapışması, erkeklerdeki rekor fırtınasının bir kopyası oldu.

BOL’DAN AVRUPA REKORU

Kadınlarda ADB’li Sydney Mclaughlin, zafere koşarken 51.46’lık derecesiyle kendisine ait olan ve o da 1 ay önce ABD seçmelerinde kırdığı 51.90’lık dünya rekorunu geliştirdi. Bu aynı zamanda olimpiyat rekoru da oldu. İkinci sırayı elde eden ABD’li Dalilah Muhammad, 51.58 koşarak o da dos Nantos gibi bir önceki dünya rekoru derecesini geçmesine rağmen gümüş madalyada kaldı.  52.03’lük derecesiyle üçüncü olan Hollanda’dan Femke Bol ise Avrupa kıta rekorunu kırdı.



Bu Yazıya Tepki Ver


E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir