Enflasyon %45 memura zam %5

17699
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hükümet, 2022 yılı için %6+5 zam teklifi yaptı. “Bu teklif kabul edilemez” diyen KESK ise “Gerçek enflasyonun %45’leri bulduğu dönemde bu teklif pazarlık konusu dahi olamaz” tepkisini gösterdi.

Elektriğe doğalgaza %20 zam yapılırken, Hükümet, memur ve memur emeklisine 2022’nin ilk 6 ayında yüzde 5, ikinci 6 ayında yüzde 6, 2023’ün ilk ve ikinci 6 ayı için yüzde 6+6 ve enflasyon farkları teklif etti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “Bunlar müzakere edilecektir, bu müzakerelersin sonucundan da uzlaşacağımız bir oranda hem enflasyonu kontrol altına alacak bir çizgi içerisinde hem de çalışanlarımızı enflasyona karşı koruyacak bir ücret politikasında karar aşamasına geliriz” dedi.

KEŞKE İŞÇİ OLSAYDIK

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) sosyal medyadan teklife tepki gösterdi. KESK, “Bu teklif kabul edilemez. Gerçek enflasyonun %45’leri bulduğu bir dönemde bu teklif pazarlık konusu dahi olamaz” diye tweet attı. Memurlar da sosyal medyadan tepkilerini dile getirirken, “16 sene okuyup, KPSS’ye çalışıp memur olacağımıza işçi olsaydık keşke. İşçilerin aldığı zamda gözümüz yok emeklerinin karşılığını alıyorlar. Biz bizim hak ettiğimiz zam oranını alamıyoruz sıkıntı burada” dediler.

Ali Yalçın: Hiç bekleme yapmayın

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, hükümetin memur ve memur emeklileri için sunduğu zam teklifini yetersiz bulduklarını belirterek, “Bu teklif, yeni bir teklifi zorunlu kılıyor. Dolayısıyla hükümet hiç beklemeden yeni bir teklifi çalışmalı. İşçilerle yapılan uzlaşıyı takdir ediyoruz ama kamu işvereninden memur ve memur emeklileri için sundukları rakamları unutmalarını ve yeni bir rakamı teklif etmelerini istiyoruz” dedi.



Bu Yazıya Tepki Ver


E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir