Doğal afetlere zorunlu sigorta

ekonomialmanya
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Birçok sigortacı doğal afetler için zorunlu sigortaya karşı çıkıyordu. Ancak Sigortacılar, çok yüksek ve ağır hasarlar için zorunlu sigortanın tasavvur edilebileceği bir modelden bahsetmeye başladılar

Almanya’da temmuzdaki sel felaketi birçok insanın geçim kaynağını yok etti. Hasarın sadece bir kısmı sigortalandı. Birçok sigortacı şimdiye kadar doğal afetler için zorunlu sigortaya karşı çıkıyordu. Temmuz ayının felaket selinden sonra, doğanın yıkıcı güçlerine karşı zorunlu sigorta hakkında uzun süredir devam eden tartışma yeniden başladı. Sigortacılar, çok yüksek ve ağır hasarlar için zorunlu sigortanın tasavvur edilebileceği bir model üzerinde çalışıyor.

ÖZEL ÇÖZÜM ARANIYOR

HUK-Coburg yönetim kurulu üyesi Jörg Rheinländer, “Sigorta endüstrisinin genel birliğinde olası çözümlerin nasıl görünebileceğini çok aktif bir şekilde tartışıyoruz. Belki de siyaseti öyle bir noktaya getirebilirsiniz ki, çok uç olaylar için, yani çok yüksek muafiyetlerle zorunlu sigortanız olur. Bu çok yüksek hasar ile düşük hasar arasında özel sektör çözümü bulunabilir” diye bilgi verdi.

30 MİLYAR EURO YARDIM

HUK-Coburg, zorunlu sigorta ile ilgili hazırladıkları önerilerini birkaç ay içinde sunmak istiyor. GDV Genel Müdürü Jörg Asmussen, “Hükümet ile ortak çalışılmalı. Çünkü afet bölgelerindeki birçok kişi ve şirketin ev ve eşyaları için sel ve sel baskınlarına karşı temel poliçeleri yoktu. Federal hükümet, hasarı onarmak için 30 milyar euroya kadar yeniden yapılanma yardımı planlıyor. Yalnızca beş milyar euronun üzerindeki hasar sigortalanıyor” şeklinde konuştu.



Bu Yazıya Tepki Ver


E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir