Bakan Koca: Türkiye’de delta yüzde 90’ı geçti, siz daha aşı olmayın!

Fahrettin Koca
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’deki delta varyantı yoğunluğunun yüzde 90’ı geçtiğini söyleyen Sağlık Bakanı Koca, ”Şu an için Türkiye’de delta varyantı oranında büyük artış var. Delta Plus da hızlı şekilde artıyor” diyerek yeni bir kapanmanın gündemde olmadığını söyledi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’de Delta varyantının büyük oranda artışa geçtiğini aktardı. Koca, “Bu varyant değişikliği, toplumdaki bulaşıcılığın daha yoğunlaştığı anlamına geliyor. Daha önce 1,5 metre ile sağlanan koruma şimdi ancak 2 metre ile korunabilir durumda” şeklinde konuştu.

“TEDARİK SORUNUMUZ YOK”

Yeni dönemde koronavirüs nedeniyle kapanma düşünmediklerini belirten Bakan Koca, bu konuyu gündemlerine de almadıklarını söyleyerek, BionTech ve Sinovac aşılarının geldiğini ve bu konuda bir sorun olmadığını da dile getirdi. Hastanede yatan hasta sayısında düşüş olduğunu aktaran Koca, “Aşının ne kadar etkili olduğunu göstermek için söylüyorum. Aşısı tamamlanmış aktif 1 milyon 510 bin sağlık çalışanı içerisinde bugüne kadar vefat eden olmadı” dedi.

AŞI OLMAYANLAR VAKALARI ARTIRDI

İstanbul’un özellikle Avrupa yakasındaki ilçeleri, salgının pik yaptığı dönemdeki gibi kırmızıya boyanmış durumda.
Koronavirüs risk haritasında kırmızıya dönen 5 ilçe ise Esenler, Esenyurt, Avcılar, Bağcılar ve Fatih oldu. Bu ilçelerde vaka sayısının artmasına rağmen pek çok kişinin maske ve mesafe kuralına uymaması dikkat çekiyor.



Bu Yazıya Tepki Ver


E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir