Türkiye Ukrayna’nın mı Rusya’nın mı müttefiki?

1592814180-266
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bodnar, “Türkiye stratejik ortağımız ve bizim için en önemli şey bu. Türkiye’de Rusya ile etkileşim paralel bir yoldur. Bu iş birliğinin bizim için bir tehdit oluşturmaması da bizim için önemlidir” dedi.

Ukrayna, Dışişleri Bakan Yardımcısı Vasyl Bodnar’ı yeni Türkiye büyükelçisi olarak atadı. Bodnar, Ankara’da göreve başlamadan önce “Avrupa Gerçeği” muhabirinin sorularını yanıtladı. Muhabirin herkesin merak ettiği “Türkiye, Ukrayna’nın mı yoksa Rusya’nın mı müttefiki?” soruna Bodnar, şu yanıtı verdi: “Türkiye bizim stratejik ortağımız ve bizim için en önemli şey bu. Çıkarlarla birleştik.

POLİTİKA ÖRTÜŞÜYOR

İkili iş birliğinin, ticaretin, siyasetin geliştirilmesinde birleştik. Ve elbette ortak yaklaşım, özellikle Kırım’da saldırgan Rusya’ya yöneliktir. Türkiye, Kırım’ın ilhakını tanımadığını açıkça beyan ediyor, Rusya’nın saldırganlığına karşı mücadelede Ukrayna’yı destekliyor. Türkiye’nin Kırım Tatarlarına verdiği açık destek Ukrayna’nın yerli halkı Kırım Tatarlarına yönelik politikası ile örtüşmektedir.

TÜRKLER ANLAYIŞLILAR

Türkiye’de Rusya ile etkileşim paralel bir yoldur. Bu iş birliğinin bizim için bir tehdit oluşturmaması bizim için önemlidir. Bu tehditler ortaya çıktığında ve birkaç nüans olduğunda, bunu yüksek sesle ve açık bir şekilde konuşuyoruz ve yine de Türk ortaklarımızın anlayışını her zaman bulduk. Rusya’nın Ukrayna-Türkiye ilişkilerini etkileyebileceği konusunda büyük şüphelerim var.”



İşte Taliban’ın yönetim kurulu

Afganistan’ı ele geçiren Taliban’ın karar merci 26 kişilik Liderlik Şura’sı olsa da yönetimde 6 kişi öne çıkıyor

Taliban’ın kritik kararlarına 6 önemli isim yön verecek. Taliban’ın en üst ismi Molla Hibetullah Ahundzade, uzun yıllardır sırra kadem basmış durumda. Molla Abdulgani Birader, Taliban’ın en önemli ikinci ismi ve fiili lideri olarak öne çıkmış görünüyor. Birader, ABD-Taliban barış anlaşması kapsamında eski ABD Başkanı Trump ile telefonda görüşerek, bir ABD başkanıyla görüşen ilk Taliban yöneticisi oldu. ABD’nin Guantanamo’daki hapishanesinden serbest bırakılan ve müzakere heyeti başkanlığı yapan Molla Abdul Hakim ve yardımcısı Şir Muhammed Abbas Stanikzai, Taliban’ın en etkili 6 ismi arasında yer alıyor. Taliban’ın kurucusu Molla Ömer’in oğlu olan Molla Yakup, grubun Afganistan’daki askeri operasyonlarını yönetiyor. Taliban’ın önemli bileşenlerinden ve Siraceddin Hakkani’nin lideri olduğu Hakkani Grubu, Afganistan’daki bazı yüksek düzeyli bombalı saldırılardan sorumlu tutuluyor.

Bu Yazıya Tepki Ver


E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir