Fahiş zam talepleri mahkemelik ediyor

masko
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Artan maliyetler nedeniyle inşaatların durması sonucu yaşanan konut krizi, ev sahipleri ile kiracıları karşı karşıya getirmeye devam ediyor. Bu konuda mahkemelere açılan davaların sayısı giderek artarken, bir örneği de İkitelli Masko Mobilyacılar Sitesinde yaşandı

İkitelli Masko Mobilyacılar Sitesinde kiracı durumunda olan Sebahattin Y., dükkan sahibi Salih G.’nin ısrarlı ve sürekli kira artışına dayanamayarak soluğu mahkemede aldı. Yasal kira artış oranının kat kat üzerinde kiraya zam yapan mal sahibinin bir de tahliye davası açması üzerine Sebahattin Y. Menfi tespit ve alacak davası açtı. İstanbul Sulh Hukuk Mahkemesine avukatı Ahmet Başçı aracılığıyla dava açan Sebahattin Y. İkitelli MASKO Mobilyacılar sitesinde 2011’den bu yana kiracı olduğunu belirtti.

YASAYA AYKIRI KİRA ARTIŞI

Dilekçede Sebahattin Y., 3 yıl için aylık kira bedeli olarak 6 bin TL ödemeyi ve yenilenen her yıl için de TEFE-TÜFE ortalaması oranında artış ile kira bedeli ödemeyi kabul ettiği yer aldı. Taraflar yaklaşık 5 yıl boyunca kira sözleşmesiyle alakalı bir sorun yaşamadı. Ancak mal sahibi 2016/2017 kira döneminde gerek sözleşmeye gerekse de Borçlar Kanunu madde 344’e aykırılık oluşturacak nitelikte kira bedelinde artış istedi. Davacının Avukatı Müvekkilden yıllarca fazla para tahsil eden kötü niyetli kiraya verene karşı hukuki sürecimizi başlatmış bulunmaktayız. dedi.

Bu Yazıya Tepki Ver


E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir