ABD’den başsağlığı mesajı geldi

abd--türkiye
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Suriye’nin Mera kasabasında PKK/YPG’li teröristlerin saldırısı sonucu iki özel harekat polisimizin şehit olmasının ardından ABD Dışişleri Bakanlığı açıklama yaptı.

Suriye’nin Mera kasabasında PKK/YPG’li teröristler tarafından devriye görevini yapan polis özel harekat timinin bulunduğu zırhlı araca roketli saldırıda Suriye Görev Gücünde görevli Gaziantep Polis Özel Harekat Şube Müdürlüğü personeli Cihat Şahin ve Fatih Doğan şehit olurken, 2 polis ise yaralanmıştı.

ABD’DEN TAZİYE MESAJI

Reuters’ta yer alan habere göre, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price tarafından yapılan açıklamada şu ifadeleri kullandı:

* NATO müttefikimiz Türkiye’ye sınır ötesinden yapılan saldırıları kınıyoruz. Suriye’de öldürülen iki Türk polisinin ailelerine başsağlığı diliyoruz.

* Ateşkes bölgelerine tüm tarafların riayet etmesi, Suriye’de istikrarın güçlendirilmesi ve siyasi çözüm için çalışılması önemli.



* Türkiye bizim önemli bir NATO müttefikimiz ve terörle mücadeleden Suriye’de çatışmanın sona erdirilmesine kadar birçok alanda ortak çıkarlarımız var. Suriye politikası konusunda Ankara ile yakın istişare halinde olmaya devam edeceğiz.

Bu Yazıya Tepki Ver


E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir