Sudan’ı darbeci komutanı: Başbakan yanımda

Sudan ordusu komutanı Orgeneral Abdulfettah el-Burhan,
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sudan ordusu komutanı Orgeneral Abdulfettah el-Burhan, Başbakan Abdullah Hamduk’un güvenliği için kendisiyle beraber olduğunu ve yakında evine döneceğini açıkladı.

Sudan’da Olağanüstü Hal (OHAL) ilan eden ordu komutanı Orgeneral Abdulfettah el-Burhan, darbenin ardından tutuklanan ve nerede olduğu bilinmeyen Başbakan Abdullah Hamduk ve diğer politikacıların durumu hakkında açıklamada bulundu.

Orgeneral Abdulfettah el-Burhan, Başbakan Hamduk’un sağlığının iyi olduğunu ve bugün içinde evine döneceğini duyurdu.

Burhan tarafından yapılan açıklamada, “Sudan halkı ile adalet, özgürlük ve eşitlik sloganlarıyla Genel Komutanlığa geldikleri sırada anlaştık. Sudan halkının sivil bir hükümete yönelik taleplerini yerine getirmek için mümkün olan her tavizi verdik” denildi.

“Başbakanın inisiyatifi belirli bir zümre tarafından gasp edildi ve silahlı kuvvetler dahil diğerleri, süreçten dışlandı” diyen komutan, “Özgürlük ve Değişim Güçleri’nden bir grup, diğer güçlerin aleyhine olacak şekilde durumdan menfaat devşirdi” ifadelerini kullandı.

Orduya olan düşmanlığı hissettiklerini belirten Burhan, “Geçen hafta silahlı kuvvetlere yönelik bir saldırı ve kışkırtmaya tanık olduk” diye konuşarak, ülkenin birliğini bozmayı ve iç savaş çıkarmayı amaçlayan odaklar olduğunu ileri sürdü.



Bu Yazıya Tepki Ver


E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir