Bakan Elvan’dan Kavcıoğlu’na görev tanımı hatırlatması: “Cari açığı azaltmak hükümetin görevi”

elvan
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, “Merkez Bankasının görevi fiyat istikrarını sağlamaktır. Cari açıkta yapısal problemimiz var. Cari açığın azaltılması görevi hükümetindir” dedi.

NTV’de yer alan habere göre; Elvan açıklamasında, “Cari açıkta yapısal problemimiz var. Yapısal cari açığın azaltılması noktasındaki görev hükümetin görevidir. Dolayısıyla para politikasında uygulanacak araçlar bellidir. Bu araçları da Merkez Bankası uygular. Buna açıklık getirmek istedim” dedi.

KAVCIOĞLU’NUN CARİ DENGE SÖZLERİ TARTIŞILMIŞTI

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nun yılın son enflasyon raporu sunumunda cari denge, kur ve enflasyon arasındaki ilişkiye dair söyledikleri kafaları karıştırmıştı. TCMB Başkanı Kavcıoğlu, cari fazlanın sürdürülmesiyle uzun soluklu fiyat istikrarını yakalamanın mümkün olacağını belirtmiş, aynı zamanda cari denge sağlandığında kurun üzerindeki baskının da azalacağını dile getirmişti.

En önemli görevini fiyat istikrarını sağlamak olarak tanımlayan TCMB’nin cari dengeye ilk defa işaret etmesi kafaların karışmasına neden olmuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın faiz-enflasyon tanımına gibi bir “Cari açık kapanınca kur düşecek” tanımlaması eleştirilerin odağı olmuştu.



Bu Yazıya Tepki Ver


E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir