“Ev sahibi olmak zor değil” diyen vekil asgari ücrette tıkandı

Hülya Nergis
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“Artık ev sahibi olmak, araba sahibi olmak hiç zor değil” diyen AK Parti Kayseri Milletvekili Hülya Nergis’ten yine çok konuşulacak bir açıklama geldi. Hülya Nergis, “Bir vatandaşın geçinebilmesi için asgari ücretin ne kadar olması lazım?” sorusuna, “Bu konuda ben bir rakam söylemeyeceğim. Bilemiyorum. Onu düşünenler düşünsün, Allah da yardımcıları olsun” yanıtını verdi.

Kayseri yerel televizyonu ETV’de konuk olan Nergis, asgari ücrete gelecek zam konusunda “hem işveren ve hem de çalışanların düşünülmesi gerektiğini” belirtip şu ifadeleri kullandı:

“Hiçbir işyerinin kepenk kapatmasını, işçilerini çıkarmasını, üretimi durdurmasını arzu etmeyiz. Yani işvereni de ezmememiz lazım, işçiyi de düşünmemiz lazım. İnşallah bir orta yol bulunacaktır.”

İYİ PARTİ İL BAŞKANI ASGARİ ÜCRETLE YAŞAMAYA DAVET ETMİŞTİ

AK Parti Kayseri Milletvekili Hülya Nergis daha önce de Türkiye’de yaşam standardının yükseldiğini öne sürüp “Artık ev sahibi olmak, araba sahibi olmak hiç zor değil” iddiasında bulunduğu sözleriyle gündeme oturmuştu.

AK Partili Nergis’e tepki gösteren İYİ Parti Kayseri İl Başkanı Sebati Ataman, “Kendi şehrinde navigasyonla gezen vekil göç edenlerin, nerelerde ve ne şartlarda yaşadığını nereden bilecek? Ayrıca, Asgari ücret 2825.90 TL iken en ucuz. araba 164.000 TL. Yani asgari ücretin 58 katı! Sayın vekile hatırlatırım ki, başını bir göz odaya sokmak, ev sahibi olmak isteyen ama öldüğünde bile mezar parası olmayan insanların sayısı hiç de azımsanmayacak kadar yüksektir. Kendilerini bir ay tüm milletin gözleri önünde asgari ücretle yaşamaya davet ediyorum” demişti.



Bu Yazıya Tepki Ver


E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir