Soylu,”15 Temmuz’un Faili” demişti, hükümet mutabakat imzaladı

Mehmet Muş türkiye bae
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 19 Mayıs 2021 tarihinde TRT Haber’de katıldığı yayında 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin bir soruya, “15 Temmuz onların (ABD) talimatı ile oldu. Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), 15 Temmuz’un ABD ile birlikte faili. BAE, ABD’nin en önemli operasyonel partneri” ifadelerini kullanmıştı. Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Türkiye-Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında Karma Ekonomik Komisyon (KEK) Mutabakat Zaptı’nın imzalandığını duyurdu.

Muş, Dubai’de Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) organizasyonuyla gerçekleştirilen Türkiye-BAE İş Forumu’na katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Muş, iş forumlarının, iki ülke iş dünyalarının yakınlaşmasına, birbirlerinin faaliyet alanları hakkında bilgi edinmelerine ve yeni iş birliklerinin geliştirilmesine imkan sağladığını söyledi. Muş, “İki ülkenin kuvvetli iş birliği iradesi ve iş insanlarımızın azimli çalışmaları bir araya geldiğinde, güzel neticeler alacağımızdan şüphe duymuyorum.” diye konuştu.

“Türkiye ve BAE’nin ticari ve ekonomik ilişkilerini derinleştirmesi her iki ülkenin de çıkarınadır”

BAE’de oldukça estetik bir mimari bulunduğuna dikkati çeken Muş, Türk firmalarının bu estetik mimari içinde sahip oldukları pay, metro ve birçok büyük konut projesine sundukları katkının ülke adına gurur verici olduğunu bildirdi. Muş, “Abu Dabi Ekonomik Vizyon 2030″un yanı sıra Dubai Sanayi Stratejisi, Dubai Üç Boyutlu Yazıcı Stratejisi gibi programların, BAE’nin bugünkü geniş vizyonunu yansıttığını dile getirdi.

Türkiye’nin ise son 20 yılda her alanda çok büyük gelişme kaydettiğini vurgulayan Muş, “Bölgede önemli potansiyel arz eden Türkiye ve BAE’nin ticari ve ekonomik ilişkilerini çok yönlü olarak derinleştirmesi her iki ülkenin de çıkarınadır. Dubai’nin reeksport kapasitesini göz önüne alırsak ikili ticaretimizin daha üst seviyelere taşınabileceği aşikar olduğu kadar gereklidir de.” ifadelerini kullandı.

Muş, bu toplantıların, ülkeler arasındaki iş birliğini daha derinlemesine ele alma imkanı sağladığına dikkati çekerek, şöyle devam etti:



“Sürekli istişare halinde olmamız büyük önem arz ediyor. Ülkelerimiz arasındaki iş birliği hem bölgelerimiz hem de ülkelerimiz önünde yeni ufuklar açacaktır. Devlet makamlarının yakın iş birliği, iş insanlarımızı da birlikte iş yapma konusunda cesaretlendirecektir. Ülkemizin özellikle müteahhitlik alanındaki tecrübelerini BAE projelerine taşıyabileceğini düşünüyoruz. Bu anlamda BAE projelerine iştirak etmeyi ve katkı sağlamayı arzu ederiz.”

Toplantının ardından KEK Protokolü imzalandı. Bakan Muş, BAE’li Bakan Al Zeyoudi’nin yanı sıra Ekonomi Bakanı Abdullah bin Touq Al Marri ile de görüştü.

Bu Yazıya Tepki Ver


E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir