Orhan Miroğlu: “Erdoğan bölgenin ve Orta Doğu’nun sigortası”

Orhan Miroğlu
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mardin’de konuşan AK Partili Orhan Miroğlu, “Sandığa gidenler bir tercih yaparlar ama iktidar değişikliğinin bölge halkına, bilhassa Kürt meselesi üzerinden çok mutluluk getireceği kanaatinde değilim” dedi.

AK Parti MKYK üyesi ve eski Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “bölgenin ve Orta Doğu’nun sigortası ve güvencesi konumunda olduğunu” söyledi.

Partisinin Mardin il başkanlığında gazetecilerle bir araya gelen Orhan Miroğlu, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

“Erdoğan ve AK Parti Türkiye’de devrim niteliğinde yeniliklere imza attı”

Kürtler ve Kürtçe konusunda Erdoğan’ın ve partisinin “Türkiye’de devrim niteliğinde yeniliklere imza attığını” belirten Miroğlu, “Batman’daki programda Nusaybinli bir kızımızın Sayın Erdoğan’a imzalattığı kitap bunun en net göstergesidir. Düşünebiliyor musunuz? Kürtçe yazılan hem de devletin bir bakanlığı tarafından basılan bir kitabı elinizle gelip canlı yayında Cumhurbaşkanına imzalatacaksınız. Bu benim için çok değerli ve anlamlı bir durumdu” diye konuştu.

Siyasi gündemi de değerlendiren Miroğlu, “En büyük endişem bilhassa bölgenin nispet olmayan, sonuç getirmeyecek, yeni siyasi maceraları sürüklemesi” dedi.



“Tabii herkes AK Partili olsun, herkes AK Parti’ye katılsın demiyorum, yanlış anlaşılmasın” diyen Miroğlu, şöyle devam etti:

“AK Parti’nin, Sayın Cumhurbaşkanımızın bölge için siyasi bir sigorta, siyasi bir gelecek garantisi olduğuna dair inancımızın korunması gerektiğine inanıyorum. Siyasi çalışmaları göz ardı etmeyelim. Onları da hesaba katacağız, onlar da çalışmalar yapacaklar. Bölgede siyasi faaliyetleri yürütsünler. Ben bu faaliyetlerin yeni yeni siyasi maceralara yönelmesi gibi bir riskin de olduğunu görüyorum. Sandığa giden insanlar sonuçta bir siyasi tercih yaparlar ama bu iktidar değişikliğinin bölge halkına, bilhassa Kürt meselesi üzerinden bölge açısından çok mutluluk getireceği kanaatinde değilim.”

Bu Yazıya Tepki Ver


E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir