“Susurluk dönemini yaşadı bu ülke ama Sedat Peker’in ortaya döktüklerinin yüzde 1’i bile değildi”

Ali Babacan
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “Susurluk dönemini yaşadı bu ülke ama Sedat Peker‘in ortaya döktüklerinin yüzde 1’i bile değildi. İçişleri Bakanı istifa etti o dönemde. Şimdi hiç bir şey olmadı, neden? Yargı bağımsız değil. Cumhurbaşkanı da belli ki bir mecburiyet ilişkisi oluşmuş İçişleri Bakanı ile, normal şartlarda bu yük taşınır mı? Bahçeli ile de ortaklık yükünü taşıyor şuan değil mi? İçişleri Bakanı ile ilgili bir sürü iddialar var, hiçbir şey olmamış gibi bunların üzeri kapatılmaya çalışılıyor.” dedi.

Karar’a konuşan Babacan, “‘Borç alan, emir alır’ diye bir tabir var, şuan Katar’dan, BAE’den swap ile borç almaya çalışıyorsun. Özellikle ikili ilişkilerle borç alanlar emir alır. İki ülke arasında varsa ilişki, gidip yalvarıyorsanız 3-5 milyar dolar için devlet töreni düzenliyorsanız onlardan emir alırsınız.” ifadelerini kullandı.

Babacan’ın sözlerin çıkan satır başları şu şekilde:

“Ülkeye çok büyük bedel ödeten 1970 model bir uygulamayı geri getirdiler”

“Hükümetin yaptığı 2 konu var, 1970 model bir uygulamayı geri getirdiler ülkeye çok büyük bedel ödeten. ‘Erdoğan konuştu, döviz düştü’ densin diye arka kapıdan yoğun miktarda döviz sattılar. Her hangi bir açıklama yapılmadı çünkü, MB bir açıklama yapmadı bu satışlara dair. Bu kötü alışkanlık gibi, tekrar tekrar yapılıyor. Bir süre gizli saklı yapmışlardı, idare etmişlerdi ama biz bulduk çıkardık bunları. Hükümetin açıkladığı hiç bir şeye güven olmadığı için sadece biz değil diğer kişiler de bunu ortaya çıkardı. Hükümet geleceğe doğru da artık yıkım oluşturmaya başladı. Çocuklarımız, torunlarımızın nesli bu bedelli ağır şekilde ödeyecekler maalesef.”

“Erdoğan’a bakıyorum, nereden nereye?”

Bu Yazıya Tepki Ver


E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir