TKP ve HKP, milyonluk İBB burslarının peşinde ! AK Partili 3 isme suç duyurusu

Rabia İlhan Kalender Fatma Betül Sayan Kaya Ravza Kavakçı
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Komünist Partisi İstanbul İl Örgütü ve Halkın Kurtuluş Partisi, İstanbul Büyükşehir Belediyesinden (İBB) aldıkları burslarla gündeme gelen AK Partili isimler Rabia İlhan Kalender, Ravza Kavakçı Kan ve Fatma Betül Sayan Kaya ile dönemin KİPTAŞ ve İSBAK yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Konuya dair Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunan TKP İstanbul İl Örgütü adına yapılan açıklamada “Nasılsa unutulur diye düşünüyorsanız çok yanılıyorsunuz. İstanbul halkından çaldığınız, çırptığınız her kuruşun hesabını soracağız. Tüm ülke yoksullukla, faturalarla boğuşurken, bu arkadaşlar, milyonların alın teriyle sefahat sürmüşler… Yok öyle yağma, hiç merak etmeyin, burnunuzdan fitil fitil getireceğiz. Bu da bizim İstanbul halkına sözümüz olsun” denildi.

Halkın Kurtuluş Partisi de İBB’nin AK Parti tarafından yönetildiği dönemde belediyede çalışmış gibi gösterilip milyonluk burs verilmesine karşı harekete geçti. HKP avukatları, AK Parti Milletvekilleri Fatma Betül Sayan Kaya ve Ravza Kavakçı Kan, AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Rabia İlhan Kalender’in de aralarında bulunduğu 39 kişiye yurtdışı eğitim bursu verilmesi ile ilgili suç duyurusunda bulundu.

HKP avukatları; AK Parti Milletvekili Fatma Betül Sayan Kaya, AK Parti Milletvekili Ravza Kavakçı Kan, AK Parti İstanbul Kadın Kolları Başkanı Rabia Kalender İlhan, İBB Müfettiş raporlarıyla isimleri belirlenen 31 Bursiyer, İDO’dan Burs alan 5 Bursiyer, 2008 tarihinde görevli İBB Genel Sekreter ve Yardımcıları, 2008 tarihinde; İGDAŞ A.Ş., Metro İstanbul A.Ş, BELBİM A.Ş., İSBAK A.Ş., KİPTAŞ A.Ş., İSFALT A.Ş., İSTAÇ A.Ş., KÜLTÜR A.Ş., Yönetim Kurulu Başkanları ve Üyeleri, Suç duyurusuna konu olan işleme imza atan İBB Çalışanları hakkında, “Nüfuz Ticareti, İrtikâp, Görevi Kötüye Kullanma, Kamu Görevlisinin Suçu Bildirmemesi” suçlarını işlediklerini belirterek İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Bu Yazıya Tepki Ver


E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir