Matematik matematik olalı böyle zulüm görmedi ! AK Partili Akbaşoğlu ile yüzde 6-7 artış, nasıl 6-7 kat oldu?

Mehmet Emin Akbaşoğlu kübra par
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AK Parti’nin “Hukukçu” Grup Başkanvekili Mehmet Emin Akbaşoğlu, Türkiye’deki hayat pahalılığından bahsederken Fransa ve Almanya gibi Avrupa ülkelerini örnek göstererek, yüzde 6-7 oranındaki enflasyonla 150 Euro’ya yapılan bir market alışverişinin, şimdi 750 Euro çıktığını iddia etti. Programın sunucusu Kübra Par’ın, hesaplama hatası yaptığı konusundaki uyarısına rağmen AK Partili Akbaşoğlu kabul etmeyerek sözlerini sürdürdü.

HaberTürk yayınına katılan AK Partili Akbaşoğlu, enflasyona ilişkin olarak konuşurken, “Türkiye’de yaşadığımız Avrupa ile Amerika ile kıyas etmek gerektiğini sonuç itibariyle Türkiye’yi etkileyen Türk insanını etkileyen kriz olmadığını… Dolayısıyla bugün 150 Euro’ya dolan bir poşet Fransa’da, Almanya’da 750-800 Euro’ya doluyor. Dolayısıyla yüzde 6-7 oranında, yani yüzde 1’ler dolayındayken 6-7 kat artış oldu’’ dedi.

KÜBRA PAR DA KURTARAMADI

Kübra Par, “Yüzde 6-7 artıyorsa o kadar fark olmaz, 150 Euro’dan 750 Euro’ya çıkmaz” sözleriyle araya girdi. Akbaşoğlu açılamasına devam etmesi üzerine Kübra Par “Sonradan bu açıklamalar sosyal medyada çok kullanılıyor, o yüzden uyarmak istedim” ifadelerini kullandı.

Par, “Dediğinizin olması için enflasyonun yüzde 7 değil, yüzde 200-300 falan olması gerekir” dedi.

Akbaşoğlu ise, “Yüzde 5’le, 6 ile çarptığınızda zaten o rakamı alırsınız.” dedi.

150 Euro’luk bir alışverişin 750 Euro’ya yükselmesi için, ülkedeki enflasyon oranının yüzde 400 olması gerekiyor. Yüzde 7’lik bir artış ise, 150 Euro’luk bir alışverişin 160,5 Euro’ya yükselmesi anlamına gelir.

BİNALİ YILDIRIM DA AYNI HATAYI YAPMIŞTI

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım da enflasyon hesabında aynı hataya düşmüştü. Yıldırım, geçtiğimiz yıl kasım ayında partisinin Erzincan İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Genişletilmiş İl Danışma Meclisi toplantısına katılmış, burada yaptığı konuşmada, “Amerika, Avrupa denen ülkeler bunlar enflasyon diye bir şey bilmiyor. Bugün Amerika’da sıfırdan yüzde 7’ye çıkmış enflasyon. Bu ne demektir, 7 kat artış. Bizde 10’lardan 20’ye çıkmış, 2 kat artış. İyi mi, değil.” ifadelerini kullanmıştı. Yıldırım, hatalı enflasyon hesabıyla sosyal medyada gündem olmuştu.

Bu Yazıya Tepki Ver


E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir