Özgür Tort: “Gülabi abi sembol oldu, dönmesini isteriz”

Gülabi Aksoy migros
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Migros İcra Kurulu Başkanı Özgür Tort, Habertürk TV Ekonomi Müdürü Ebru Baki ve Haberturk.com Genel Yayın Yönetmeni Yavuz Barlas’ın sorularını yanıtladı. Tort, burada yaptığı açıklamalarda Esenyurt dağıtım merkezindeki işçi eylemlerinin prim sistemiyle çözüldüğü aktardı. Tort ayrıca çalışanlara geri dönme çağrısı yaptıklarını belirterek “180 kişiden 70 kişi döndü. Beklentim diğerlerinin de dönmesi” diye konuştu.

Tort, işçilerin Migros’un patronlarından Tuncay Özilhan‘ın villası önünde eylem yapmasının ardından gözaltına alındığı sırasında polis aracının içindeki kelepçeli fotoğrafıyla sembol haline gelen Gülabi Aksoy’a “abi” diye hitap ederek “Tüm çalışanların dönmesini isteriz. Gülabi abi de sembol oldu dönmesini isteriz tabii” diye konuştu.

“Ücret artışı yüzde 54’tür”

Tort, primlerle birlikte çalışanların gelir artışının yüzde 8 olduğuna ilişkin sosyal medyada yayılan haberlere ilişkin olarak “Bir kaç defa açıklamalarımızda beyan ettik. Yüzde 8 nerden çıktı bilmiyoruz. Rakamlar ortada prim sistemi dediğimiz toplam gelir artışı yüzde 54 olarak yapıldı. Migros 50 senedir sendikalı çalışan bir şirket. Her türlü konuda eleştiriye alışık olmamız lazım. Eksik bilgi, taraflı bilgi yanlı bilgi paylaşıldı sosyal medyada.” dedi.

“Gülabi abi sembol oldu”

Tüm çalışanların işlerine dönemsini istediklerini kaydeden Tort, işçilerin Migros’un patronlarından Tuncay Özilhan’ın villası önünde eylem yapmasının ardından gözaltına alındığı sırasında polis aracının içindeki kelepçeli fotoğrafıyla sembol haline gelen Gülabi Aksoy’a “abi” diye hitap ederek şöyle dedi:

Tüm çalışanların dönmesini isteriz. Gülabi abi de sembol oldu dönmesini isteriz tabii. Bizim personelimiz bizim çatımızda çalışan arkadaşlarımız. İş akdinin feshi ertesi günü işe dönüş çağrısı yapıldı.

Ülkemizdeki asgari ücret artışı belli buna paralel bir ücret artışı var, diğeri ise primdeki artış.



Bizim taşeron firma diye nitelendirdiğimiz uzun yıllardır birlikte çalıştığımız iş ortaklarımız. Şu anki ortam ekonomik şartlar ötesinde yoğun bir mal trafiği yaşadığımız bir ortamdayız. Bu kurgunun içerisinde hepsini daha şeffaf anlatmamız lazım arkadaşlarımıza. Bu konularda iletişimi daha da güçlendirmemiz gerektiğini ben de görüyorum. Bizim çıkardığımız ders daha iyi iletişim.”

Bu Yazıya Tepki Ver


E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir