AK Parti Sözcüsü Çelik: “Türkiye diplomaside anahtar ülke”

ömer çelik
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Türkiye’nin diplomaside anahtar ülke olduğunu belirterek, “Bu tür krizlerin çözümünde deneyimli bir ülkeyiz” açıklamasında bulundu.

Gazetecilere açıklamalarda bulunan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Türkiye’nin durduğu nokta, Cumhurbaşkanımızın temasları Türkiye’nin anahtar bir ülke olduğunun altını çizmiştir” ifadesini kullandı.

“Müttefiklerimiz büyük bir vizyonsuzluk ortaya koydu. Türkiye’nin anahtar ülke olmasına destek vermemeleri görüldü. Şimdi Türkiye’nin kıymetli bir ülke olduğunu ifade ediyorlar” diyen Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:

-Müthiş bir akıl tutulması yaşanıyor. Türkiye’nin perspektife sahip olmuş hali iyi değerlendirilmeli. Hem Batı hem Doğu ile konuşabilen bir ülkeyiz. Bölgemizde böl-yönet değil hep beraber zengin olmak kazan-kazan formülüyle ilişkiler inşa etme deneyimi olan bir ülkeyiz.
– Bu saldırılar başladıktan sonra Cumhurbaşkanımız görüşmeler yaptı. Bütün taraflarla bu süreci devam ettiriyor. Önemli olan ateşkesin sağlanması. Bir egemen devlet parçası olan Kırım’ın tanınmasını istemek irrasyonel bir yaklaşım. Müzakere masasına oturulduğunda ortak zemin üzerinde çalışmanın faydası olacaktır.
-Şimdiye kadar Türkiye, prensip olarak BM yaptırımlarına katılmıştır. Türkiye kendi durumu açısından bunu değerlendirecektir. Psikolojik harekatlar ortaya çıkıyor.
– Biz burada Avrupa’nın savaştan kaçan Ukraynalıları kabul etmesini takdirle karşılıyoruz. Ukraynalılara sahip çıkmasının altını çiziyoruz. Ama insan hakları bir bütündür. Bu kapılar açılırken, Yunanistan’ın Suriyelileri ölüme itme yaklaşımını da devam ediyor. Bir yandan takdir ettiğimiz tablo çıkarken, diğer taraftan ihlal eden yaklaşımlar utanç verici bir durumdur. Ukrayna’dan çıkışta bazı eziyetler söz konusu oldu. İnsan hakları pasta dilimi gibi bölünemez. Avrupa’daki ırkçılara, demokratların söyleyeceği söz kalmaz. Bu çifte standart görülüyor.

Bu Yazıya Tepki Ver


E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir