Nazmi Arıkan’ın katil zanlısı, “İmamoğlu’nu CİMER’e ben şikâyet ettim” diyen Tokatspor Kulübü Başkanı Ufuk Akçekaya çıktı

ekrem imamoğlu ufuk akçekaya türbe
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fen Bilimleri Eğitim Kurumları kurucusu Nazmi Arıkan ve şoförü Şerif Eker cinayetinde gözaltına alınan katil zanlısının Tokatspor Kulübü Başkanı Ufuk Akçekaya olduğu ortaya çıktı. Akçekaya, bir türbe ziyaretinde ellerini arkadan bağladığı gerekçesiyle hakkında inceleme başlatılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu‘nu CİMER’e şikâyet ettiğini açıklamasıyla gündeme gelmiş ancak CİMER Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Evren Başar, “Bu kişinin CİMER kayıtlarında böylesi bir başvurusu söz konusu değildir” açıklaması yaparak Akçekaya’yı yalanlamıştı. Akçekaya, Kırıkkaleli, Boğaziçi Üniversitesi eski kayyum rektörü Melih Bulu‘ya ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan‘a Tokatspor forması hediye ederek de gündeme gelmişti.

Eğitimci Nazmi Arıkan ve şoförü Şerif Eker, bayram tatili için gittiği Gelibolu’daki çiftlik evinde öldürüldü. Yapılan ilk incelemede Arıkan’ın vücudunda 62, Eker’in ise 38 bıçak darbesi tespit edildi.

Soruşturma kapsamında 48 yaşındaki Ufuk Akçekaya İstanbul’da yakalanarak gözaltına alındı. Sabaha karşı Gelibolu İlçe Jandarma Komutanlığı’na getirilen şüphelinin sorgusunun devam ettiği bildirildi.

Sabah gazetesinde yer alan habere göre; olayla ile ilgili Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılırken, olay yerinden ve Gelibolu merkezde yapılan kamera görüntüleri incelemesinde bir kişinin otobüsle şehre geldiği ve köye gittiği belirlendi.

Yapılan araştırmada Tokatspor Kulübü Başkanı ve aynı zamanda eğitim kurumları sahibi Ufuk Akçekaya’nın olay yerine olaydan birkaç saat önce otobüsle geldiği, Nazmi Arıkan ile geçmişten “alacak-verecek” meselesi nedeniyle husumetli olduğu, cinayet ardından da taksi ve otobüs kullanarak başka bir ile kaçtığı belirlendi. Adresi tespit edilen şüpheli Çanakkale Başsavcılığı’nın talimatı ile yakalandı. Akçekaya’nın sorgusu devam ediyor.

Ufuk Akçekaya’nın olay sabahı ise sosyal medya hesabından canlı yayın yaparak suçlamaları kabul etmediği ortaya çıktı. Akçekaya yayınladığı videoda “Olay müthiş bir tezgah, müthiş bir kumpastır. Ben 18 Ekim 2021 de Etiler’de bıçaklandım. Beni o dönem bıçaklayanlar Nazmi Arıkan ve çetesiydi. Sonra öğrendim ki beni korkutmak sindirmek için 5-6 milyon ödemişler. 5 yıl ceza aldılar. Araya adam koyup şikayetimi geri çekmem için alacağımı vereceklerini söylediler” dediği öğrenildi.



“İmamoğlu’nu CİMER’e ben şikâyet etttim” demiş, CİMER’den yalanlama gelmişti

Tokatspor Kulübü Başkanı Ufuk Akçekaya, geçen sene sosyal medyadan yaptığı açıklamada, türbe ziyaretinde ellerini arkadan bağladığı için hakkında inceleme başlatılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu CİMER’e kendisinin şikâyet ettiğini söylemiş, CİMER Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Evren Başar, “Bu kişinin CİMER kayıtlarında böylesi bir başvurusu söz konusu değildir” açıklaması yaparak Akçekaya’yı yalanlamıştı.

Akçekaya, “Ekrem İmamoğlu’nu CİMER’e şikâyet eden benim. Ufuk Akçekaya yani Tokatspor FK başkanı. Aynı zamanda eğitimciyim. Benim hayatımı alt üst ettiler. 3 kişi bunlar. Bunların içinde Ekrem İmamoğlu da var açıklamasını yapmıştı.

UFUK AKÇEKAYA KİMDİR?

Ufuk Akçekaya aslen Elazığlı bir öğretmen. Ancak, o açtığı eğitim kurumlarıyla adını duyurdu. 2018 yılının Ekim ayında Tokat’a gelerek burada Beykent Okullarını açtı. Kısa bir süre sonra da, Tokatspor’un borçlarını üstlenerek kulübü dernek statüsünden çıkarıp anonim şirkete dönüştürdü.

Bir dönem ünlü futbolcu Oktay Derelioğlu’nu da teknik direktörlüğe getirerek Tokat halkının da desteğini aldı. Tokatlı milletvekillerini ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ı ziyaret edip forma hediye etti.

Siyasi gücünü göstermek içinde bu fotoğrafları sosyal medya hesabından paylaşıp yerel basında haberlere konu oldu.

Akçekaya, Boğaziçi Üniversitesi’nin tartışılan Rektörü Melih Bulu’yu da ziyaret ederek 60 numaralı takım formasını verdi. Oysa Bulu, Kırıkkaleliydi hatta Tokat ile hiç bir bağlantısı yoktu.

ÖĞRETMEN VE VELİLERİ MAĞDUR ETTİ

Geçen yıl salgın döneminde Ufuk Akçekaya’nın adı sık sık gündeme geldi. Üsküdar Nazmi Arıkan Fen Bilimleri ve Libadiye Nazmi Arıkan Fen Bilimleri adıyla faaliyet gösteren ve bir süredir eğitim-öğretime devam etmeyen kurumun veli ve öğretmenleri, mağdur edildiklerini ileri sürerek Akçekaya’yı Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne şikâyet etti. Öğretmenler maaşlarını, veliler ise salgın döneminde ödedikleri parayı geri alamadıklarını ileri sürmüştü.

TOKATSPOR’U 3 YIL İÇERİSİNDE SÜPER LİGE ÇIKARACAKTI AMATÖRE DÜŞTÜ

2019 yılında TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta küme düşmesi daha önce kesinleşen Tokatspor 34. hafta maçında karşılaşacakları Fatih Karagümrük maçına çıkmadı. Kentte tartışma konusu olan bu olayın Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Akçekaya’dan kaynaklandığı ileri sürüldü.

İddialara göre Akçekaya, teknik direktör Oktay Derelioğlu ile futbolculara maça çıkmama talimatı vermişti. Takım da deplasmana gitmedi. Başkan olduğu yıl 2.Lig’de mücadele eden Tokatspor’u 3 yıl içerisinde Süper Lige çıkaracağını söyleyen Akçekaya’nın takımı Amatör lige düştü.

CANLI YAYINDA AK PARTİLİ BAŞKANDAN PARA İSTEDİ

Geçtiğimiz Nisan ayında ise, sosyal medya hesabından canlı yayın yaparak AK Partili Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ile bazı iş adamlarına, “Ya bana 3 milyon dolar verirsiniz, ya sigara fabrikasının yerine ortak edersiniz ya altınızdaki arabayı verirsiniz ya da sizi sokağa çıkamaz ederim” diyerek sözde Tokatspor için harcadığı parayı tahsil etmek istedi.

Akçekaya, kentte 14 yaşındaki bir çocuğa 25-30 kişini tecavüz ettiğini ve bunların ikisinin belediye başkan yardımcısı olduğunu ileri sürdü.

BAŞKAN SUÇ DUYURSUNDA BULUNDU

Akçekaya’nın bu açıklamalarının ardından Belediye Başkanı Eroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Cevap vermeye, muhatap almaya değmeyecek bir zatın, şahsıma, çalışma arkadaşlarıma ve sizin emanetiniz Tokat Belediyemize yönelik yapmış olduğu yalan, iftira, şantaj ve tehditlerle dolu açıklamalarına yönelik şikayetimizi Tokat Cumhuriyet Başsavcılığına yapmış bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.

GAZETECİ KEMAL VANLI, AKÇEKAYA’YI ANLATTI

Tokat’ta gazetecilik yapan Kemal Vanlı, Akçekaya’nın Tokat günlerini Sözcü’den İsmail Akduman’a anlattı.  Vanlı, Akçekaya hakkında çok kez haber yaptığını belirterek, şöyle konuştu:

* Kentte gelip Tokatspor’u almanın yanında bir de okul kiraladı. Okul ücretlerini tahsil etmesinin ardından, topladığı paraların üzerine yattı. Okuldaki öğretmenler ve diğer çalışanlara maaşlarını ödemedi. Okulda eğitim aksadı. Öğretmenler, öğrenciler ve veliler mağdur oldu.

* Bunu sadece Tokat değil Edirne’de ve İstanbul’da da yaptı. Popüler isimlere forma hediye etmek gibi çeşitli bahanelerle görüntü vererek, bu görüntüleri daha sonra güven kazanma ve güç gösterisi olarak kullanıyor. Bunu Tokat’ta da uyguladı.

* Özellikle AK Partili siyasiler ile hatta Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ailesine yakın olduğu algısı yaratmak için forma hediye etme bahanesi ile Bilal Erdoğan ile görüntü verdi.

* Hepsi yaklaşık 1 yıl içinde oldu. Tokat, İstanbul ve Edirne ve İstanbul’da okullar kiralayıp öğretmen ve velileri mağdur eden, hakkında dolandırıcılıktan yüzlerce suç duyurusu olan birisine Tokatspor nasıl verdiniz diye birçok kez sordum ve uyardım.

* Sonunda bir ay kadar önce beni haklı çıkaran gelişmeler yaşandı. Tokat’taki iş insanları, bürokrat ve belediye başkanlarından sürekli para talep etmesinin ardından, istediklerini alamayınca, kentteki birçok ismi hedef alan tehdit, şantaj ve yer yer iftiralara varan açıklamalar yaptı.

* Herkes gerçek yüzünü gördü ama işte işten geçti.  Şimdi de İmamoğlu’nu ben şikayet ettim diyor. Bir sürü iddialar ortaya atıyor belgelerim var diyor ama hiç bir şey gösteremiyor.

* Belediye başkanı olayında da böyle oldu. Beş kuruş vermeden aldığı kulübü geri vermek için şimdi 3 milyon dolar istiyor.

CİMER YALANLADI

Cumhurbaşkanlığı İletişim Dairesi Başkanlığı Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Evren Başar, “Bu kişinin CİMER kayıtlarında böylesi bir başvurusu söz konusu değildir” açıklaması yaptı.

thumbnail
İlgili Haber
CİMER’den Akçekaya’ya yalanlama

Bu Yazıya Tepki Ver


E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir