Boğaziçi Üniversitesi mezunları, ‘Ali Kemal’in istifasını istiyor

Hasan Fehmi Topal ALİ KEMAL
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Boğaziçi Üniversitesi mezunları, “Ali Kemal” sahte ismi ve sahte mezuniyet bilgileriyle, mezunların WhatsApp grubuna katılan üniversitenin genel sekreteri Hasan Fehmi Topal hakkında istifa çağrısı yaptı.

9 mezun grubundan yapılan çağrıda şu ifadeler yer aldı:

“Geçtiğimiz şubat ayında, hukuksuz ve usulsüz bir dizi operasyon ertesinde, Boğaziçi Üniversitesi Genel Sekreterlik görevine tepeden inme bir kararla getirilen Hasan Fehmi Topal’ın, bir yurtdışı mezun Whatsapp grubuna sahte isim ve mezuniyet bilgileriyle dahil olduğu ortaya çıktı. 

Bilindiği gibi, yolsuzluk şüphelisi Faruk Yakaryılmaz’ın Bilgi İşlem Daire Başkanı olarak işe başlaması sonrasında üniversite veri ve sunucuları siyasi iktidara yakın özel şirketlerin erişimine açıldı. Yaşanan veri güvenliği skandalına dair Whatsapp grubunda yaptığı yazışmalarda ‘Ali Kemal’ sahte ismini kullanan Topal, mezunlara karşı tehditkar ifadeler kullandı, onlardan istihbarat almaya çalıştı ve veri güvenliği skandalını deşifre eden akademisyenlere ve çalışanlara mesnetsiz suçlamalar yöneltti.

Liyakat, dürüstlük, güvenilirlik ve iyi niyet gibi üniversitemizin temel değerlerini benimsemediği açık olan Topal’ın ve başta Naci İnci olmak üzere diğer kayyumların üniversitemizde bir gün daha kalmasına tahammülümüz yok. Yurtiçi ve yurtdışı mezunları olarak, diğer kayyumlarla birlikte Hasan Fehmi Topal’ı derhal istifaya çağırıyoruz.

Üniversite bileşenlerinin iradelerini hiçe sayan tepeden inme karar ve atamaları kesinlikle kabul etmiyor, Boğaziçi Üniversitesi özgür, özerk ve katılımcı bir yapıya kavuşana kadar mücadeleden vazgeçmiyoruz. 



#KayyumlarGidecekBizKalacağız”

İmzacılar:

BÜİM, Boğaziçi Üniversitesi İçin Mezunlar Girişimi BOYUT, Boğaziçi Üniversitesi Yurtdışı Topluluğu BÜMEDeğer, Boğaziçi İçin Değer Boğaziçi Üniversitesi Müdahil Mezunlar Berlin Boğaziçi Dayanışması Boğaziçi Üniversitesi Mezunları, Birleşik Krallık Boğaziçi Üniversitesi Mezunları, Amerika Birleşik Devletleri Boğaziçi Üniversitesi Mezunları, Kanada Boğaziçi Üniversitesi Mezunları, Avustralya

ALİ KEMAL KİMDİR?

Ali Kemal, 2. Meşrutiyet ve Mütareke döneminde İttihat ve Terakki karşıtı görüşleriyle tanınan, Damat Ferit Paşa hükûmetlerinde kısa bir süre Maarif ve Dâhiliye Nazırlığı yapan ve bu esnada Millî Mücadele aleyhine sert tutumlar gösteren Türk yazar, gazeteci ve siyaset adamı idi.

Kurtuluş Savaşı’nın zaferinden sonra İstanbul’da tutuklanarak İzmit’te Nurettin Paşa’ya bağlı askeri birliklerce linç edildi. Ermeni yanlısı olarak görülen bazı yazılarından dolayı düşmanlarınca “Artin Kemal” şeklinde adlandırılır. Mustafa Kemal’e ve Millî Mücadele’ye muhalifliği nedeniyle pek çok insan tarafından “hain” olarak damgalanmıştır.

Bu Yazıya Tepki Ver


E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir