İşte 15 Temmuz raporuna eklenmeyen CHP’nin muhalefet şerhi: “AKP Suç ortağı !”

15 temmuz
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eski AK Parti milletvekili, TBMM 15 Temmuz Darbe Girişimi Komisyonu Başkanı Reşat Petek’in, TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un, “İçtüzük hükümlerine uygun olarak tüm süreçleri tamamlanmış bir Meclis Araştırması Komisyonu Raporu TBMM Başkanlığı’na sunulmadı” sözlerine, “tam metin” olduğunu iddia ettiği raporu sosyal medya hesabından ve kişisel internet sitesinden paylaşarak yanıt vermesinin ardından dikkatli gözler, Petek’in yayınladığı ve “tam metin” dediği raporda, CHP’li üyelerin şerhlerinin yer almadığına dikkat çekmişti.

thumbnail
İlgili Haber
15 Temmuz Raporu bilmeceye döndü ! Reşat Petek “Yok” denilen raporu yayımladı ama CHP’lilerin şerhleri yok

T24’ten Gökçer Tahincioğlu’nun haberine göre; İşte o rapora alınmayan CHP’nin muhalefet şerhleri ve AK Parti’nin suç ortağı olduğu belirtilen raporu ortaya çıktı.

Söz konusu raporda, o dönem komisyonda da görev yapan dönemin CHP milletvekilleri Zeynel Emre, Aykut Erdoğdu, Sezgin Tanrıkulu ve Aytun Çıray’ın imzası bulunuyor. Raporun ilk bölümü Zeynel Emre, “nihai değerlendirmeler” kısmı ise Çıray tarafından kaleme alındı.

Raporda, Darbe Komisyonu Raporu’nun neden yayımlanamadığı da anlatılıyor. Raporun ilk bölümünde, Darbe Komisyonu Raporu için, “Komisyon raporlarının tahrif edilmesi” başlığı kullanılarak, “15 Temmuz Darbe Araştırma Komisyonunun bugüne dek gündeme gelen toplam 3 farklı raporu söz konusudur” deniliyor.

Raporda “video” başlığı altında çok sayıda video kaydının linki yer alıyor. Recep Tayyip Erdoğan, Bekir Bozdağ, Binali Yıldırım, Numan Kurtulmuş, Yalçın Akdoğan gibi AK Parti’nin önde gelen isimlerinin açıklamalarının video ve görselleri yer alıyor.

Raporda, dönemin gazetelerinin görselleri de yer alıyor. Görsellerde, 2004’teki MGK’da görüşülen Gülen cemaati raporunun AK Parti tarafından işleme konulmadığına yönelik haberler geniş yer tutuyor.



Görsellerde, “Gülen’i AKP kurtardı”, “Erdoğan: Cemaat ne istedi de geri çevirdik” haberlerinin manşetleri, Erdoğan ve Gülen’in birlikte çekilmiş fotoğrafları, Gülen’e yapılan ziyaretlerin fotoğrafları, AK Partililerin Gülen’le ilgili mesajları, Türkçe Olimpiyatları için bastırılan paranın görseli, Erdoğan’ın, “Allah dedikleri için müsamaha gösterdik. Rabbim de milletim de bizi affetsin” sözlerine ilişkin manşetler yer alıyor. Raporun devamında da başta Erdoğan olmak üzere AK Partililerin Gülen ile ilgili açıklamaları bulunuyor.

Bugünden bakıldığında ise bahsi geçen videoların birçoğuna ulaşılamadığı dikkatlerden kaçmıyor.

Raporu görmek için tıklayın

Bu Yazıya Tepki Ver


E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir