Ak Parti’nin Kral sevgisi bitmiyor ! Malezya Kralı’na önce Devlet Nişanı sonra Fahri Doktora

Malezya Kralı Sultan Abdullah Riayatuddin Al-Mustafa Billah Şah fuat oktay erol özvar fahri doktora
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Marmara Üniversitesi, Malezya Kralı Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Şah‘a ‘Fahri Doktora Diploması’ verdi. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz gün Malezya Kralı’na devlet nişanı takmıştı.

Marmara Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi Maltepe Yerleşkesinde düzenlenen diploma takdim töreninde Malezya Kralı Sultan Abdullah Şah’a Fahri Doktora unvanı verildi. Törende konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Türkiye ile Malezya arasındaki ikili ilişkilere katkılarından dolayı “fahri doktora” unvanı alan Kral Sultan Abdullah Şah’ı tebrik etti.

Geçtiğimiz gün Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirileşen Devlet Nişanı Tevcih Töreni’nde Erdoğan, Malezya Kralı’na Türkiye Cumhuriyeti Devlet Nişanı vermişti.

Marmara Üniversitesi’nde gerçekleştirilen törende konuşan YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ise Kral Sultan Abdullah Şah’a, Türkiye-Malezya ilişkilerine katkılarından dolayı teşekkür ederek  “Türkiye, dünyada ve bölgede istikrarın sağlanması yönünde bir politika sürdürmektedir. YÖK Başkanı olarak konseyimiz adına şunu söyleyebilirim ki biz de akademik ve uluslararası ilişkileri teşvik ediyoruz. Bilgi, birikim, deneyimleri farklı coğrafyalara taşıyarak aynı zamanda kültürler arası iş birliğini de destekliyoruz.” dedi.

Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kurt da konuşmasında, üniversitenin, 140 yıllık geçmişi ile Türkiye’nin en saygın akademik kurumlarından biri olduğunu anlattı. Malezya Kralı Sultan Abdullah Şah’a, dünya ve bölge barışına sağladığı katkılardan dolayı “fahri doktora” unvanı verdiklerini belirten Prof. Dr. Kurt, “Bugün burada, Malezya Kralı Majesteleri Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Şah’a bölge ve dünya barışına katkıları için takdir ve şükranlarımızı ifade etmek üzere, senatomuzun aldığı karar doğrultusunda Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler alanında Fahri Doktor ünvanını tevcih etmek üzere toplanmış bulunuyoruz. Tarih boyunca, aralarındaki uzaklığa rağmen Türkiye ve Malezya dostane ilişkiler içinde bulunmuştur. Bu dostane ilişkilerin özellikle son yıllarda daha da gelişmesinde, hiç şüphesiz, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Majesteleri Kralın ortak katkıları ve emekleri büyüktür ve umut ediyoruz ki; gelecekte de bu sıcak ilişkiler varlığını sürdürecektir.” dedi.



Bu Yazıya Tepki Ver


E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir