Gülşen tutuklandı. İşte adım adım tutuklama süreci

gülşen mahkeme
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İmam hatiplilere yönelik sözleri gerekçe gösterilerek hakkında soruşturma başlatılan şarkıcı Gülşen, sevk edildiği sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

Gülşen, savcılıktaki ifadesinde, “Görüntülerin provokatif amaçlı olarak servis edildiğini düşünüyorum” dedi.

thumbnail
İlgili Haber
Sedat Peker: “Ses kayıtlarını, skandalları yayınladığımda Gülşen olayından daha ciddi şeyler bulmanız gerekecek”
thumbnail
İlgili Haber
Ali Erbaş’tan Gülşen’e kınama
thumbnail
İlgili Haber
Seren Serengil’den Gülşen’e tepki: “Din ve ahlak dersi alabilir”
thumbnail
İlgili Haber
Numan Kurtulmuş’tan Gülşen’e tepki
thumbnail
İlgili Haber
Gülşen’e gözaltı kararı
thumbnail
İlgili Haber
Milli Eğitim Bakanlığı da Gülşen için şikayetçi olacak
thumbnail
İlgili Haber
Doğu Perinçek: “İmam Hatipliler bu memleketin değerli evlatlarıdır”
thumbnail
İlgili Haber
Gülşen gözaltına alındı

Tutuklanan Gülşen’in savcılıktaki ilk ifadesi ortaya çıktı.

Sözcü‘de yer alan habere göre Gülşen, ifadesinde suçlamaları kabul etmedi.

Gülşen, ifadesine şunları söyledi:

“Ben 25 yıllık sanatçıyım. Benim müzisyen çalışma arkadaşlarım var. Bu grupla birlikte konserlerde sahne alırım. Benim kadromda klavye müzisyeni olarak yer alan ‘Miraç’ isimli arkadaşımın lakabı ‘imamdır’. Arkadaşlarla kendi aramızda ‘aptal, salak, sapık’ olarak şakalaşırız. Talihsizlik olarak bu iki kelime bir araya gelmiştir. Arkadaşımız imam hatipte okumamıştır. Miraç’ın soy ismini ve iletişimini hatırlamıyorum. Grupta tüm arkadaşlarımın lakabı mevcuttur



‘Konsere katılanlara yönelik bir konuşma değildir’

Bu konuşma, konserin hatırlamadığım bir aşamasında muhtemelen şarkı arasında Miraç ile aramızda geçen bir konuşmadır. Ben orkestrama hitaben ‘beni seyircilerinin arasında omuzlarınızda taşıyın’ demem üzerine bana orkestra arasından ‘seni imam taşısın’ şeklinde cevap gelince bahse konu konuşma Miraç’la aramızda geçmiştir. Bu konuşma konsere katılanlara ya da medyaya hitaben yaptığım bir konuşma değildir. Ben ülkesini seven, fırsat eşitliğine inanan, kimseyi ayırıp örselemeyen bir sanatçıyım.

“Provokatif amaçla servis edilmiştir’

Bu kısa görüntü aylar sonra kim tarafından, ne amaçla servis edildi bilmiyorum. Ancak provokatif amaçlı olarak servis edildiğini düşünüyorum. Ben imam hatiplileri ya da ülkemizin bir kısmını kötülemek, onlara hakaret etmek amacıyla asla bu konuşmayı yapmadım. Ülkenin tüm değerlerine ve hassasiyetlerine saygım sonsuzdur. Kesinlikle atılı suçlamayı kabul etmiyorum. Ayrıca yaşanan olayın zamansız bir yerde gerçekleşmesi talihsizliktir.

‘Kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verilmesini talep ediyorum’

Şakalaşmanın herhangi bir gruba yönelik nefret içerikli olarak algılanması beni çok üzmüştür. Suç işleme kastım yoktur. Atılı suçlamayı kabul etmiyorum. Kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verilmesini talep ediyorum”

thumbnail
İlgili Haber
Kılıçdaroğlu’ndan ‘Gülşen’ açıklaması: “Hukuka, adalete ihanet etmeyin; sanatçıyı hemen serbest bırakın!”

Tutuklanma gerekçesi ortaya çıktı

Şarkıcı Gülşen’in tutuklanmasındaki gerekçeli karar ortaya çıktı.

İstanbul 2. Sulh Ceza Hakimliği’nin tutuklama kararı şöyle:

Şüphelinin üzerine atılı bulunan halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme suçunu işlediği hususunda kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösterir somut delillerin mevcut olduğu, (şüphelinin konser sırasında ‘İmam hatipte okumuş daha önce kendisi, sapıklığı oradan geliyor” şeklindeki beyanına ilişkin görüntü kaydı ve dökümü, şüphelinin bu konuşmasına ilişkin video kaydının birçok hesap ve grup tarafından olumsuz yorumlar ile birçok defa paylaşıldığına dair 25/08/2022 16.18 tarih ve saatli video çözümleme ve açık kaynak araştırma raporu), suçun yasal alt ve üst sınırı dikkate alındığında adli kontrol hükümlerinin yetersiz kalacağının anlaşılması, bu anlamda tutuklama tedbirinin daha uygun ve oranlığı olacağı değerlendirilmekle şüphelinin CMK 100 ve devamı maddeleri uyarınca tutuklanmasına…

Gülşen’in avukatı Emek Emre: “Karar usul ve yasaya aykırı”

İmam hatiplilerle ilgili sarf ettiği sözlerden dolayı hakkında ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ iddiasıyla soruşturma başlatılan ve bugün gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklanan şarkıcı Gülşen‘in avukatı Emek Emre, “Karar usul ve yasaya aykırıdır. Yasaların müvekkilim için adil ve eşit bir şekilde uygulanmasını beklerdik diyerek karara itiraz edeceklerini söyledi.Gazete Duvar’dan Ferhat Yaşar’ın haberine göre; avukat Emek Emre, Gülşen’in tutuklanması sonrasında Çağlayan Adliyesi önünde açıklama yaptı.Emre, şunları söyledi:Gülşen çok üzücü bir şekilde tutuklandı. Hepimiz çok üzgünüz. Yasaların müvekkilim için adil ve eşit bir şekilde uygulanmasını beklerdik. Müvekkilimizin işlemiş olduğu bir suçu bulunmamaktadır. TCK 216’dan kendisi aleyhinde soruşturma başlatıldı. Bu suçun alt ve üst sınırlarına baktığımızda tutuklama tedbiri çok uygunsuz olmuştur. Bu usul ve yasaya aykırı olan kararın itiraz neticesinde kaldırılacağını umuyoruz. Yarın sabah itirazımızı ilgili mercilere ileteceğiz.” 

“Tutuklama talebi orantısız”

Gülşen’in kendisini güçlü hissettiğini belirten Emre, Hepimiz üzgünüz. Böyle bir karar çıkmasını beklemiyorduk. Çünkü suçta ve cezada kanunilik önemlidir. Öngörmediğimiz bir durum vuku buldu. Eleştirisel boyutlar olabilir. Bu suç teşkil etmek zorunda değil. Bir hukukçu olarak istinat edilen suçun gerçekleşmediği kanaatindeyim. Savcılık ve sulh ceza makamları farklı değerlendirdi. Tutuklanma tedbirinin orantısız olduğunu düşünüyoruz dedi.

Bu Yazıya Tepki Ver


E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir