Levent Göktaş’ın mektubunda Enver Altaylı detayı ! 5 yılda “Bazı şeyler” nasıl değişti?

enver altaylı levent göktaş erol olçok furkan torlak
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu suikastının firari zanlısı emekli albay Mustafa Levent Göktaş’ın, Bulgaristan’ın Svilengrad kentinde yakalandığının açıklanmasının ardından, halktv.com.tr yazarı İsmail Saymaz‘ın, Göktaş’ın yakalanmasından üç gün önce yazdığını ve gazetecilere gönderdiğini belirttiği mektubun detayları ortaya çıktı. Mektubunda Enver Altaylı ile sadece bir kez görüştüğünü belirten Göktaş, gazeteci Barış Terkoğlu’na 5 yıl önce yaptığı açıklamada Enver Altaylı ile 2 kez görüştüğünü açıklamıştı. Barış Terkoğlu’na Erol Olçok’la akraba olduklarını anlatan Göktaş, mektubunda “Erol Olçok’a ulaşabilmek için” AK Parti’de danışman olan yeğeni Furkan Torlak vasıtasıyla Enver Altaylı’ya ulaştığını yazdı.

El yazısı ile yazılan mektubun 4. sayfasında başlayan açıklamalarında Levent Göktaş, ilginç bir şekilde “SİZLERE 2 KİŞİDEN BAHSETMEK İSTİYORUM. LÜTFEN DEĞERLENDİRİN” başlığı ile Enver Altaylı ile tanışması kısmını anlatıyor. Göktaş,

Sayın Enver Altaylı bey ile ben hayatımda bir kez görüştüm. ve aynı zamanda tanıştım. Bu görüşme tarihi de 10 MART 2014 tarihinde CTE’nden çıktığım, 2015 yılında Danışmanlık şirketi kurduğum ve 2015 sonu 2016 başlarında rahmetli Erol Olçok beyle tanışma tarihine rastlar. Bu görüşme tarihi kesinlikle 2001 öncesi, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006 ve devamı değildir, olamaz da çünkü görüşme konumuz toplantıya katılan 6-7 kişinin de teyit edeceği gibi danışmanlık şirketimize Antalya Belediyesinin TEDES işinin alınması için. Rahmetli Erol Olçok beyle görüşme bu maksatlıdır.”

O tarihler de rahmetli Erol Olçok bey AKP kurucu üyesi ve Medya sorumlusu idi. Antalya ilinde büyük bir TEDES işi vardı. Niyetim Erol Olçok beye bize yardımcı olmasını sağlamaktı. Yaptığımız araştırmada Erol Olçok beyin kıramayacağı dostlarından birinin Enver Altaylı bey olduğunu öğrendik. Yeğeni AKP’de danışman (FT-Furkan Torlak) dan yardım istedik ve Enver bey ricamızı kabul etti ve bize Erol Olçok’tan randevu aldı. Toplantıya 6-7 kişi katıldık sunum yaptık Erol Olçok bey çok beğendi. ‘İlgileneceğim’ dedi. O günden sonra ne Enver Altaylı beyi ne de Rahmetli Erol Olçok beyle görüşemezdik zaten bir süre sonra darbe oldu. Allah rahmet eylesin oğlu ile birlikte şehit oldu. Yani benim sayın Altaylı ile 2004 öncesi 2002-2003-2004-2005-2006 ve devamında asla bir görüşmemiz yoktur. Tanımadığım içinde asla olamaz.” açıklaması yaptı.

Gazeteci Barış Terkoğlu ise 7 Ağustos 2017 tarihinde yazdığı “MİT’ten sızan mektubun sırrı ne?” başlıklı yazısında “Levent Göktaş’a hayatında Enver Altaylı ile hiç görüşüp görüşmediğini sorduğunu” belirtikten sonra, şu açıklamayı yazmıştı:



Hayatında iki kez Altaylı’yı gördüğünü söyleyen Göktaş, görüşmelerini şöyle aktardı:

Birincisi Erol Olçok ile birlikte. 15 Temmuz’da hayatını kaybetti, biliyorsunuz. Biz Çerkeziz, Olçok bizim akrabamızdır. Bir iş için görüştük. Bir tanıtım işi vardı. Biliyorsunuz, Erol da o işi yapıyordu. Diğer görüşmemiz de Enver Altaylı’nın yeğeni Furkan Torlak ile. Numan Kurtulmuş’un eski, Ömer Çelik’in yeni danışmanıdır Furkan Torlak. ‘Komutanım gidiyoruz’ dediler ve davet etti, gittik; 15-20 dakika çay içtik. Bunun dışında ne yüz yüze ne de telefonla görüşmemiz var.‘”

Bu Yazıya Tepki Ver


E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir