Muhafazakar Parti kaynamaya devam ediyor… Liz Truss’a güven çöktü

rishi sunak liz truss
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İngiliz The Times gazetesi, Muhafazakar Parti içerisinde bir grubun 6 Eylül’de görevine başlayan Britanya Başbakanı Liz Truss yerine Boris Johnson döneminin Maliye Bakanı Rishi Sunak ya da Penny Mordaunt‘ı başbakanlığa getirmek istediğini öne sürdü. Truss’ın ekonomiyi başarılı bir şekilde yönetebileceğin düşünenlerin oranı 5 haftada yüzde 11 seviyesine kadar gerilerken başta YouGov olmak üzere birçok anket, Muhafazakar Parti’yi İşçi Partisi karşısında 17 ile 30 puan geride gösteriyor

IMF ile görüşmeler yapmak için Washington’da bulunan eleştirilerin odağındaki diğer isim Maliye Bakanı Kwasi Kwarteng‘in gezisini erkenden bitirerek Londra’ya geri dönmesi da tartışılmaya başlandı. İngiliz basınına yansıya haberlere göre, Muhafazakar Parti vekilleri, Kwarteng ve Truss’ın ‘mini bütçe’ tasarısından ‘önemli’ bir geri adım atmasını talep ediyor.

Eylül ayının son haftasında duyurulan ve ‘mini bütçe’ olarak adlandırılan tasarının ardından Sterlin, dolar karşısında hızla değer kaybederek 1.04 seviyesine kadar gerilemişti. Maliye Bakanı Kwarteng, tasarının en çok eleştirilen maddelerinden en üst gelir grubuna uygulanan yüzde 45’lik vergiyi yüzde 40’a indirme kararından bir hafta içerisinde geri adım atarak vazgeçmişti.

Truss basın toplantısı düzenleyecek

Başbakan Liz Truss’ın bugün basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor.

Başta YouGov olmak üzere birçok anket, Muhafazakar Parti’yi İşçi Partisi karşısında 17 ile 30 puan geride gösteriyor. Truss’ın ekonomiyi başarılı bir şekilde yönetebileceğin düşünenlerin oranı ise 5 haftada yüzde 11 seviyesine kadar geriledi.

İngiltere’de bir sonraki genel seçim 2024’te yapılacak.



thumbnail
İlgili Haber
44 günlük görev sona erdi… Liz Truss istifa etti !

Bu Yazıya Tepki Ver


E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir