Hiranur Vakfı’nın ‘fotoğraf arşivi’nden dikkat çeken isimler çıktı

Hiranur Vakfı
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye 6 yaşındaki çocuğa cinsel istismarı konuşurken; vakfın fotoğraf arşivi de ortaya çıktı… Yaşanan gelişmelerden sonra web sitesini acilen bakıma alarak kapatan vakfın, siyasetçilerden yoğun ilgi gördüğü dikkatlerden kaçmadı. Son olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Hiranur Vakfı yöneticileriyle fotoğrafları ortaya çıktı. Öte yandan Vakıf yöneticileri Bakan Yardımcısı Ersoy, AkPartili eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ, AK Parti Milletvekili Ataş ve AK Parti Sancaktepe ilçe yöneticileriyle de görüşmeler yapmış… Vakfın fotoğraf arşivinin araştırılması ve yayımlanmasının ardından vakfın internet sitesi acilen bakıma alındı

İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G’nin 6 yaşından itibaren bir cemaat mensubu ve aynı zamanda komşuları olan Kadir İstekli tarafından sistematik olarak cinsel istismara uğraması gündemdeki yerini koruyor.

Türkiye, utanç tablosunu konuşurken; suça karışan çok sayıda kişiyle fotoğrafları ortaya çıkan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun çocuk istismarıyla gündeme gelen Hiranur Vakfı yöneticileri ile de yaklaşık 5 buçuk yıl önce bir araya geldiği anlaşıldı. 

thumbnail
İlgili Haber
Mehmet Ocaktan: “Esas sorgulanması gereken, Türkiye’deki dindar muhitlerin böyle bir kepazelik karşısındaki kahreden suskunluğudur”

SİTEDEN PAYLAŞIP SİTEYİ KAPATTILAR

Vakfın internet sitesi ve sosyal medya hesaplarında yer alan bilgilere göre; 23 Mayıs 2017’de Hiranur Vakfı Kurumsal İletişim Birimi, İçişleri Bakanı Soylu’yu makamında ziyaret etti.

Ziyaret, “Hiranur Vakfı Kurumsal İletişim Birimimiz İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’yu ziyaret ettiler” notuyla paylaşıldı.



SOYLU’NUN YARDIMCISI MEHMED ERSOY’A ZİYARET

Vakfın ziyareti sadece Soylu ile sınırlı kalmadı. Hiranur Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kul ve vakfın Yurtiçi Sorumlusu Şahin Palut’un, Soylu’nun yardımcısı Mehmet Ersoy’u da ziyaret ettiği anlaşıldı.

Söz konusu ziyaret, vakıf tarafından “Hiranur olarak Yönetim Kurulu Başkanımız Mustafa Kul ve Yurtiçi Sorumlumuz Şahin Palut ile birlikte İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bakanımızın yardımcısı Mehmed Ersoy’u makamında ziyaret ettik” sözleriyle paylaşıldı.

AK PARTİLİ VEKİL MUSTAFA ATAŞ KONUŞMA YAPMIŞ

AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş’ın da “Sancaktepe’de faaliyet gösteren Hiranur Vakfı’nı ziyaret ettik. Yaptıkları hizmetler için teşekkür ettik” paylaşımı ortaya çıktı.

ESKİ SAĞLIK BAKANI RECEP AKDAĞ DA KAREDE

Vakfın, AK Parti Sancaktepe İlçe Başkanlığı yöneticileriyle de el ele çekilmiş görüntüleri bulunuyor. Vakfa ziyaret gerçekleştiren ilçe başkanlığı, 2019’da söz konusu fotoğrafları sosyal medya hesaplarından paylaştı. Bu görüntülerden birisinde de eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ görülüyor.

 

 

Bu Yazıya Tepki Ver


E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir