HDP’den AYM’nin bloke kararına tepki: “Bu karar ne iktidarın kaybetmesine engel olur, ne bizim daha büyük kazanmamıza!”

hdp seçmen kürtler selahattin demirtaş
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

HDP, AYM’nin partinin Hazine yardımı hesabına ilişkin verdiği bloke kararına, “Hazine yardımı bulunan hesaplarımıza bloke kararı, iktidar talimatı ile uygulanan bir hak gaspıdır” ifadeleriyle tepki gösterdi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) partinin Hazine yardımına bloke konulmasını kararını ‘hak gaspı’ olarak değerlendirdi. Partinin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, kararın adil, demokratik bir seçim sürecini engellemeye dönük olduğu kaydedildi.

Açıklamada, “Hazine yardımı bulunan hesaplarımıza bloke kararı, iktidar talimatı ile uygulanan bir hak gaspıdır. Adil, demokratik bir seçim sürecini engellemeye ve seçmen iradesini yok saymaya dönük olan bu karar ne iktidarın kaybetmesine engel olur, ne bizim daha büyük kazanmamıza!” ifadelerine yer verildi.

AYM, HDP’nin kapatılması istemiyle açılan davada, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın partinin Hazine yardımı bulunan hesaplarına bloke konulması talebini “tedbiren” kabul etti. Karar, 7 üyeye karşı 8 üyenin oy çokluğuyla alındı.

KAPATMA DAVASINDA SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

HDP’nin kapatılması istemli davada ceza yargılaması davası prosedürü işleniyor. HDP’nin iddianameye ve ek delillere karşı savunmalarını sunmasının ardından, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin’in sözlü açıklamasını yapması için 10 Ocak 2023 günü belirlenmişti.

Başsavcı Şahin’in 10 Ocak 2023’teki sözlü açıklaması ve HDP yetkililerinin sözlü savunmasının ardından davaya ilişkin bilgi ve belgeleri toplayacak Anayasa Mahkemesi raportörü, esas hakkındaki raporunu hazırlayacak.

Raporun, Yüksek Mahkeme üyelerine dağıtılması sonrası mahkeme başkanı toplantı için gün belirleyecek, üyeler belirlenen günde bir araya gelerek, kapatma istemini esastan görüşmeye başlayacak.

Bu Yazıya Tepki Ver


E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir